I dag kan man tanka på den nya ABC-automatstationen på parkeringsområdet vid S-market Näse – man kan tanka behändigt på samma gång som man går och handlar och det finns flera olika bränslesorter


Mätarområdet på parkeringsområdet vid S-market Näse med sina sex tankningsställen öppnades i dag för kunder. Automatstationen erbjuder en enkel tankning i samband med butiksbesöket och det är möjligt att betala med både kort, kontanter och den behändiga ABC-mobil. Trafikarrangemangen på S-markets parkeringsområde har ändrats något i och med att stationen har tagits i bruk.

24.5.2022

Ny automatstation och flera bränslesorter

ABC-automatstationen på parkeringsområdet vid S-market Näse började byggas i oktober 2021 och nu är äntligen de sista asfalteringsarbetena färdiga och stationen kan öppna och betjäna alla kunder som kör bil. Automatstationen har inte mindre än sex tankningspunkter, där man förutom bensin kan tanka såväl Smart Diesel som helt och hållet förnybar Nero Diesel.  Nero Diesel minskar under hela sin livscykel växthusutsläppen med över 90 procent om man jämför med fossilt diesel. Nero Diesel kan användas i alla dieselbilar.

– Vi är jätteglada att vi äntligen kan öppna den nya automatstationen i anslutning till S-market.  Nu kan de som handlar i S-market Näse behändigt på samma gång de går och handlar också tanka sin bil. Vi vill också handla på ett hållbart sätt och investera i hållbara lösningar. Med den här stationen kan vi erbjuda den som tankar diesel ett mer miljövänligt alternativ, säger Olli Wigren, ABC-gruppchef i Varuboden-Osla.

Behändigt med ABC-mobil

På automatstationen kan du betala ditt bränsle med kort och det finns också en möjlighet att betala med sedlar. Ett mycket bekvämt sätt är att betala sin tankning med ABC-mobil. Mobiltankning är ett enkelt och snabbt sätt att tanka din bil, och du behöver inte ens visa ditt betal- eller Bonuskort vid automaten, utan allt sköts via applikationen. Kvittot på ditt köp sparas också automatiskt i applikationen. Med hjälp av applikationen kan du lokalisera en ABC där du kan tanka. Sedan trycker du på tankning, och det kan du göra redan när du köar, och du behöver inte ens visa kortet i automaten. Betalningen kan du enkelt mata in inne i bilen.

Ändrade trafikarrangemang på parkeringsområdet

I samband med att vi öppnade den nya automatstationen, har vi också varit tvungna att ändra lite på körarrangemangen på parkeringsområdet i S-market Näse. Uppfarten närmast lastbryggan, på Vinnarvägen har ändrat och är nu dubbelriktad. För att göra tankningen smidigare kan man nu köra in på parkeringsområdet och ut till Vinnarvägen längs den väg som det tidigare endast var tillåtet att köra ut längs. De bilister som kör ut från parkeringsområdet har väjningsplikt. Nu kan man inte längre köra in på S-markets gård av gammal vana, utan det lönar sig att titta på trafikmärkena.