Handelslaget Varuboden-Osla vill i alla sina affärer på sitt verksamhetsområde freda den första timmen så att de som hör till riskgruppen lugnt kan komma och göra inköp


18.3.2020

Under de exceptionella förhållanden coronaviruset medfört, vill Handelslaget Varuboden-Osla från och med fredag 20 mars freda den första öppethållningstimmen i sina affärer för personer som hör till riskgruppen. Därför kommer affärerna att öppna undantagsvis redan en timme tidigare från måndag till fredag.

– Vi strävar efter att i denna exceptionella situation erbjuda de personer som hör till riskgruppen, ett tryggt och skyddat besök i mataffären, säger branschdirektör Bengt Vinberg. Vi öppnar alla våra S-market och Sale-enheter (Gäller inte Sale Lundi och Sale ABC Pickala) samt Prisma en timme tidigare än vanligt alla vardagar. Vi önskar att andra kunder respekterar det här och kommer till affären under en senare tidpunkt under dagen.

På grund av den rådande situationen jobbar varuleverantörerna och butikspersonalen för tillfället med full kapacitet för att kunna erbjuda kunderna mångsidigt med olika produkter. Bengt Vinberg vill ändå uppmärksamma på att speciellt under affärens första öppethållningstimmar kan det förekomma brister i vissa produktgrupper.

Riskgruppen möts på morgonen av en affär där alla ytor precis rengjorda och antalet andra kunder är mindre än vanligt. Vi fäster nu också särskild uppmärksamhet vid renlighet och hygien och anvisningar från hälsovårdsmyndigheterna uppdateras dagligen. I Varuboden-Osla pågår de här specialarrangemangen så länge tills den exceptionella situationen normaliserar sig.

Varuboden-Oslas trädgårds- och blomsteraffär S-Garden som finns i Borgå vill också underlätta situationen för de personer som tillhör riskgruppen och reserverar dagens första öppethållningstimme för dem.

Läs mer om butikernas öppettider: https://www.s-kanava.fi/web/varuboden-osla/sv/enheter-och-oppettider

Tilläggsuppgifter: Branschdirektör Bengt Vinberg, tfn 010 762 6637