En så prisvärd matkorg som möjligt för våra ägarkunder – priserna på nästan 400 Xtra-produkter sjunker


De senaste årens exceptionella händelser i världen har påverkat människors vardag på många sätt. Den exceptionellt höga inflationen som den senaste, återspeglas i höga levnadskostnader och stigande livsmedelspriser. Många tvingas i den här situationen att tänka över sina inköpsvanor, och ett naturligt ställe är att skära ner på matkostnaderna. I alla våra livsmedelsbutiker sänker vi idag priserna på nästan 400 Xtra-produkter för att återigen kunna erbjuda våra kunder en mer prisvärd matkorg.

22.3.2023

De stigande livsmedelspriserna förändrar också köpbeteendet hos vårt handelslags kunder. Butiksbesök planeras omsorgsfullt och priser jämförs noggrant. Allt fler människor tänker mer noggrant på priset på sina matinköp än tidigare och de tvingas banta ned på sina matutgifter. Man kan minska matutgifter till exempel genom att köpa produkter av våra daglivarubutikers egna varumärken. I alla våra matbutiker i vårt handelslag finns det olika produkter från varumärkena Kotimaista, Rainbow och Xtra, både dagligvaror och bruksvaror. Av dessa erbjuder Xtra det billigaste alternativet för nästan 400 produkter.

Matpriserna är av stor vikt för kunderna och från och med idag lovas det en liten lättnad i matkorgarna när priserna på cirka 400 Xtra-produkter sjunker.

– Vårt grundläggande löfte är att erbjuda våra kunder en så prisvärd matkorg som möjligt, och i dag sjunker priserna på nästan 400 Xtra-produkter i alla S-marketar, Sale-butiker och i Prisma Kyrkslätt. I produktserien Xtra ingår många baslivsmedel och under det senaste året har det utökats med många produktnyheter inom bröd, ost och färdigmat. Det är mycket viktigt för oss, särskilt i det här världsläget, att vi genom vår egen verksamhet också kan underlätta våra kunders vardag på olika sätt. Just i våra matbutiker har vi kunnat pruta på täckningen så att vi inte har behövt överföra prisökningarna i sin helhet till konsumentpriserna, säger markethandelns branschdirektör Bengt Vinberg.

Som ägarkund och genom att koncentrera sina inköp får kunderna den största nyttan av att handla i vårt handelslag. Läs mer om våra förmåner och bli ägarkund här.