En bit av Italien på Konstfabrikens butiksgränd när vårt handelslag öppnar kafé-vinbaren Bacaro Doppio 2 december


Bacaro Doppio, en ny kafé-vinbar som har fått inspiration av Italiens avspända små kaféer, öppnar nu i Coffee Houses tidigare lokaliteter i Konstfabriken i Borgå. Nyrostat kaffe, högklassigt vin och delikatesser i italiensk stil kan avnjutas i en underbar venetiansk atmosfär från den 2 december, när kafé-vinbaren slår upp dörrarna efter renoveringen som har pågått en månad. Bacaro Doppio betjänar med längre öppettider med sin bekanta soliga personal.

24.11.2022

Som ett vardagsrum med plats för umgänge

Vårt handelslags kafé Coffee House, som betjänat kunder på Konstfabriken sedan 2012, stängde dörrarna i slutet av oktober för renovering. Efter drygt en månads renovering kan vårt handelslag nöjt öppna dörrarna till Borgås nyaste nykomling, Bacaro Doppio.

Kaféet erbjuder en vardagsrumsaktig plats för umgänge, och som en inspirationskälla har hela folkets bacari-barer i Venedig fungerat.  I inredningen finns mycket ljust kakel, fräscht turkos och mjukt rosa utan att glömma de vackra detaljerna. Interiören inbjuder att spendera en längre tid på kaféet. Tanken är att det ska vara trevligt att tillbringa eftermiddagens lugna stunder här, träffa vänner som avslutning på dagen eller sitta ner en stund i shoppandet. Öppettiderna har förlängts i och med renoveringen, så att kafé-vinbaren bättre också ska kunna betjäna dem som njuter av Konstfabrikens åtskilliga kulturupplevelser. På Bacaro Doppio kan man till exempel sticka in sig på ett glas mousserande vin innan en teaterföreställning eller komma med familjen och smaka på de härliga artesanglassarna innan en bioföreställning. Här finns det alldeles säkert något i allas smak.

– Coffee House har varit en del av Konstfabrikens servicehelhet ända från början. Under årens lopp har vi haft många kunder och har en solid krets av stamkunder. Nu kändes det som en bra tidpunkt att förnya vårt kafé. Renoveringen, som räckte en månad, har varit en verklig spurt och hela projektet har inneburit en hel massa saker, från att bestämma färgen på kaklen till att välja nya produkter. Vi har också fått lära oss hemligheterna med hur de nya produkterna och kaffet görs. Nu är jag verkligen glad och nöjd över att vi kan öppna vår förnyade Bacaro Doppio. Jag hoppas att vi kan behålla den här mysiga atmosfären också i framtiden och att kunderna kommer att gilla renoveringen, säger enhetschef Maria Lönnqvist.

Italienska delikatesser och viner

Nyhetsprodukt på kaféet i Konstfabriken är artesangelato som tillverkas i Lovisa och som det finns ett härligt urval smaker av. Förutom artesanglass serverar det med eftertanke inredda kaféet finsmakare också Italieninspirerade kaféprodukter, från specialkaffe till söta och salta bitar.  Råvaran till espresso och specialkaffe mals på plats och blir man sugen på något saltigt finns det läckra grillade bröd, som focaccia och panini. Som söta läckerheter serveras bakverk och artesanglass i italiensk stil.

Bacaro Doppio är en kombination av ett kafé och en vinbar och här kan man njuta av en läcker antipasto-tallrik med ett glas rött vin. Eller hur låter det med underbart söta petit fours-bakelser med ett glas mousserande vin. Vinlistan ändrar enligt årstid. Allt det här och många andra italienskinspirerade salta och söta delikatesser bjuder Borgås nyaste kafé-vinbar, Bacaro Doppio, som öppnar 2 december.

 

Tilläggsinformation: Branschdirektör Laura Koistinen, tfn 010 765 9304