Delikatesser till påsk från vårt handelslag


Påsken är strax här och med den är vi igen ett steg närmare sommaren. Dagarna blir längre och ljuset har en märkvärdigt uppiggande effekt. Att våren är här är ett bra skäl att fira. På Varuboden-Oslas verksamhetsställen finns allt du behöver till vackra dukningar, råvaror till läckra påskdelikatesser och också färdiga alternativ från S-marketarnas Mattorg. En vacker bukett som S-Gardens skickliga florister har bundit blir pricken över i. Vi har också vårblommor till salu i alla våra matbutiker och exempelvis narcisser kan man sätta ut redan nu när vädret blir varmare.

3.4.2023

Handla smidigt under påsken

Som vi har väntat på påsken; lediga dagar, påskmat och pynt. I vårt handelslag finns allt du behöver inför vårens färgsprakande helg. Påskveckan väntas igen bli hektisk och enligt tradition har det varit en av årets mest bråda helgdagar i våra matbutiker. Det lönar sig att handla om möjligt under de lugnare öppettiderna i butikerna före skärtorsdag då det brukar vara mycket mänskor i rörelse. Vårt handelslags matbutiker har öppet i stor utsträckning under påsken. På långfredagen och annandag påsk håller många butiker öppet med helgöppettider vilket balanserar kundflödet och minskar köer. Det lönar sig att kontrollera den egna påskbutikens öppettider i förväg här.

Maten kan man smidigt beställa från matbutiken på nätet. I vårt handelslag har vi ökat på webbutikernas kapacitet så här inför helgerna. Beställningarna kan göras behändigt på nätet när som helst. Beställningarna görs på webbplatsen S-kaupat.fi, där det är enkelt att plocka varorna i varukorgen och sedan hämta de beställda varorna från utlämningsstället. På vårt handelslags område finns det utlämningsställen i S-market i Lovisa, Näse i Borgå, Söderkulla i Sibbo, Ekenäs och Karis, i Prisma Kyrkslätt och Sale Grani.

Påskens delikatesser

Gravad lax, fyllda ägghalvor, vårens första sparris, lamm, fräscha sallader, pasha, memma, för att inte tala om allt påskgodis … Du hittar tips till påskbordet bland Samarbetets många recept. I vårt handelslags S-marketar, Sale-butiker, Prisma och ABC-stationernas marketar hittar du ett brett sortiment av mater och råvaror till påsk. Om du vill komma enkelt undan under påsken kan du till exempel handla all påskmat färdig från våra Mattorg. Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget. Försäljarna vid Mattorgen hjälper dig gärna och det lönar sig att fråga tips och recept av dem.

 Allt till en vacker dukning

Senast nu får vintern ge vika i inredning och dukning. Gult och ljusgrönt är traditionellt påskens färger. I matbutikerna i vårt handelslag finns ett stort urval servetter, ljus och påskpynt och med dem skapar du snabbt vårstämning i ditt hem. I Borgå Sokos finns en inredningsavdelning fylld med allt härligt till vårhemmet. Vår professionella personal hjälper dig med olika färg- och materialval och de ger mångsidig information om höstens trendfärger för både inredningstextilier, glas och porslin.

Fira påsken med blommor

Blommor är ett säkert vårtecken och är en väsentlig del av påsken. Också kvistar med löv som håller på att slå ut i en vas, videkissar och påskgräs har med sig ett löfte om sommaren. Påskens mest sålda blomma är narcissen, som används både som krukväxt och som snittblomma. S-Gardens skickliga florister binder en bukett eller en blomuppsättning enligt dina önskemål till ditt påskbord. Med blommorna kan man kombinera olika kvistar och fjädrar i ton med dukningen är också ett trevligt tillägg i buketten. S-Garden har många olika påskplanteringar och snittblommor. I handelslagets matbutiker finns också ett rätt så stort urval av traditionella påskblommor som narcisser, tulpaner och pärlhyacinter. Sortimentet i butikerna varierar något.

Glad påsk från alla i vårt handelslag!