De rödmärkta produkterna en succé i kvällsförsäljningen – vi förlängde försäljningstiden i åtta butiker på basis av kundernas önskemål


Vårt handelslag införde rödmärkta produkter i alla våra affärer för ett antal år sedan. Livsmedel där datumet håller på att gå ut och som är rödmärkta säljs med 60 procents rabatt under den sista timmen butiken håller öppet under dagen. De rödmärkta produkterna har varit populära bland kunderna och nu beslöt vi oss för att svara på kundernas önskemål och förlängde försäljningstiden på de här produkterna i alla våra butiker, som vi förlängde våra öppettider i.

30.3.2022

Svinnprodukter intresserar alla kundgrupper och åtgången är garanterad

Produkter som riskerar att bli svinn har vi redan systematiskt i flera års tid sänkt priset på i vårt handelslag. Under den sista timmen butiken håller öppet under dagen får man hela 60 procent rabatt på de rödmärkta produkterna. På kvällen kan kunderna hitta superförmånliga produkter till sin kundkorg. De här produkterna har ett bäst före datum och sista användningsdag som närmar sig, men de kan ändå alldeles bra användas.

– Av de produkter som riskerar att bli svinn räddar kunderna mest förpackade fisk- och köttprodukter, så som laxfilé eller köttfärs, och bake off-produkter, som rispiroger, croissanter och köttpastejer, säger markethandelns branschdirektör Bengt Vinberg.

Vi har förlängt öppettiderna på åtta marketenheter i vårt handelslag och som följd av det här kommer vi också att förlänga kvällsrean på de här enheterna Kvällsrean börjar i de här butikerna redan klockan nio på kvällen och fortsätter ända fram till att butiken stänger. Kunderna kan nu köpa längre av rödmärkta produkter med 60 procents rabatt.

Rödmärkta produkter en förmånlig miljöinsats

Det har blivit mer vardagligt och allt mer godtagbart att köpa rödmärkta produkter. Det uppfattas som en smart miljöinsats. Också butiken har nytta av det för betydligt mindre tid att sätta röda lappar på produkter än att sätta en produkt som svinn. Nuförtiden kan man förutse beställningar noggrannare än tidigare, alltså hur mycket produkter man säljer av någon produkt och i vilken butik – och det är det centrala med tanke på att kontrollera svinn.  De rödmärkta produkterna spelar ändå ännu en viktig roll i att minimera svinn.

 

Kvällsrean på de rödmärkta produkterna klockan 21–24 på följande enheter:

S-market Lovisa

S-market Näse

S-market Nickby

(S-market Söderkulla, efter renoveringen)

Prisma Kyrkslätt

S-market Karis

S-market Ekenäs och

S-market Jomala, Åland