Iltamyyntien hitti, punalaputetut tuotteet – myyntiaikaa pidennettiin 8 myymälässä asiakkaiden toiveiden perusteella


Osuuskauppamme toi punalaputetut tuotteet kaikkiin myymälöihin jo vuosia sitten. Vanhenemassa olevista, punalaputetuista elintarvikkeista saa 60 prosentin alennuksen kaupan viimeisenä aukiolotuntina. Punalaputetut tuotteet ovat olleet asiakkaiden suosiossa ja nyt päätimme vastata asiakkaiden toiveisiin ja pidensimme niiden myyntiaikaa kaikissa niissä myymälöissämme, joissa pidensimme aukioloaikoja.

30.3.2022

Hävikkituotteet kiinnostavat kaikkia asiakasryhmiä ja niiden menekki on taattua

Hävikkiuhan alla olevia tuotteita on osuuskaupassamme punalaputettu systemaattisesti jo useamman vuoden ajan. Kaupan viimeisenä aukiolotuntina punalaputetuista tuotteista saa mahtavan 60 prosentin alennuksen. Ilta-aikaan asiakkaat voivat löytää superedullisia tuotteita ostoskoriinsa. Näissä tuotteissa parasta ennen -päiväys tai viimeinen käyttöpäivä on lähenemässä, mutta ne ovat edelleen täysin käyttökelpoisia.

– Eniten hävikkiuhan alta pelastetaan muun muassa pakattuja kala- ja lihatuotteita, kuten lohifileetä tai jauhelihaa, sekä paistopistetuotteita, kuten riisipiirakoita, croissanteja ja lihapasteijoita, marketkaupan toimialajohtaja Bengt Vinberg kertoo.

Osuuskauppamme kahdeksassa marketyksikössä on aukioloja laajennettu ja tämän seurauksena niissä myös ilta-alea tullaan pidentämään. Ilta-ale alkaa kyseisissä kaupoissa jo iltayhdeksältä ja jatkuu aina kaupan sulkemiseen asti. Asiakkaat voivat ostaa tämän myötä punalaputettuja tuotteita 60 prosentin alennuksella pidempään.

Punalaputettu edullinen ekoteko

Punalaputettujen tuotteiden ostamisesta on tullut arkipäiväistä ja yhä hyväksytympää. Se mielletään fiksuksi ekoteoksi. Siitä hyötyy myös myymälä, kun punalaputtaminen vie merkittävästi vähemmän aikaa, kun tuotteen hävikkiin laittaminen. Nykyään tilaukset pystytään ennakoimaan entistä tarkemmin, paljonko mitäkin tuotetta missäkin myymälässä myydään – se on hävikin hallinnan kannalta keskeisintä. Punalaputuksella on kuitenkin edelleen tärkeä rooli hävikin minimoimisessa.

 

Punalaputettujen tuotteiden ilta-ale klo 21–24 seuraavissa yksiköissä:

S-market Loviisa

S-market Näsi

S-market Nikkilä

(S-market Söderkulla, remontin jälkeen)

Prisma Kirkkonummi

S-market Karjaa

S-market Tammisaari ja

S-market Jomala, Ahvenanmaa