Coronapasset tas i bruk i Rosso Borgå


26.11.2021

Regeringen har beslutat om nya begränsningar för restauranger fr.o.m. 28.11. Det innebär att vi på Rosso Borgå tar i bruk coronapasset för att kunna betjäna våra kunder under normala öppettider också i fortsättningen. Förbered dig alltså på att visa upp ditt coronapass genast när du kommer till restaurangen.
Passet är ett intyg om att en person antingen har fått ett fullständigt vaccinationspaket minst 7 dagar tidigare eller fått ett negativt coronatestresultat högst 72 timmar tidigare eller har lidit av corona högst 6 månader tidigare. Nedan hittar du ytterligare information om coronapasset och hur du tar det i bruk
Gör så här: 
1. Ladda ner eller skriv ut coronapasset från Mina Kanta-sidor kanta.fi
Logga in på Mina Kanta-sidor och ladda ner pdf-filen under Coronaintyg. Du kan också ta en skärmdump av coronapasset.
2. Visa upp coronapasset på den restaurang du besöker
Restaurangen ber om att få se ditt coronapass vid dörren. Ordningsvakten eller personalen skannar QR-koden som finns på passet. Skanningsappen samlar inte in eller lagrar data från coronapasset. Om det inte går att använda skanningsprogrammet på grund av tekniska orsaker, kan vi kontrollera coronapasset från ett pappersintyg. Vik intyget så att endast intygets namn, personens namn, födelsedatum, QR-koden och intygets kod syns.
3. Kom också ihåg att ha med dig ditt identitetsbevis!
Restaurangen har också rätt att kontrollera identiteten på den person som uppvisar coronapass.