Böcker öppnar dörrar till upplevelser


På lördag 23 april firar vi bokens och rosens dag. Att läsa är alltid en hälsosam hobby i alla åldrar och det utvecklar både fantasi och minne och så klart ordförrådet och verbal framställning. I våra matbutikers sortiment finns också böcker och i Prisma Kyrkslätt finns det en hel bokavdelning där man hittar många bra alternativ för olika läsare.

22.4.2022

Det lönar sig alltid att läsa

Det har gjorts många undersökningar om fördelarna med läsning. Att läsa högt påskyndar utvecklingen av barns läskunnighet. Det är också en viktig gemensam stund för barn och vuxna.  Det lönar sig att fortsätta läsa högt också när barnet lärt sig att läsa själv. De tonåringar som har läst mycket har ett betydligt större ordförråd än sina jämnåriga som läser lite. Dessutom har man kunnat konstatera att när man läser skönlitteratur så utvecklas förmågan att förstå andra. Det lönar sig också för äldre mänskor att läsa, eftersom läsning bromsar upp de nackdelar åldrandet medför. När man läser långa berättande texter aktiveras stora hjärnan.

I Prisma Kyrkslätts boksortiment hittar du böcker i mångas smak. De nya böckerna ställs fram som egna produktpresentationer och där hittar kunderna dom enkelt. En hel hylla finns reserverad för barnböcker, och där finns både bilderböcker och traditionella sagor, men också nya favoriter som baserar sig på barnens favoritprogram. Den kunskapstörstande hittar en rad olika faktaböcker och det finns också att välja bland en mängd böcker som behandlar pyssel, matlagning och hälsa sa I Prisma Kyrkslätt finns det närmare hundra böcker och här hittar man många bra alternativ för olika läsare.

Intressanta lässtunder och trevlig bokens och rosens dag.