Kirjat avaavat ovia elämyksille


Lauantaina 23. huhtikuuta vietetään kirjan ja ruusun päivää. Lukeminen on aina terveellinen harrastus kaikenikäisille, joka kehittää niin mielikuvitusta kuin muistiakin, sekä tietysti sanavarastoa ja kielellistä ilmaisua. Ruokakauppojemme valikoimissa on myös kirjoja ja Prisma Kirkkonummella on osasto täynnä erilaisia kirjoja, joista varmaan jokainen löytää itselleen mieleisensä.

22.4.2022

Lukeminen kannattaa aina

Lukemisen hyödyistä on tehty valtavasti tutkimuksia. Ääneen lukeminen jouduttaa lapsen lukutaidon kehittymistä. Se on myös tärkeä yhteinen hetki aikuisen ja lapsen välillä. Ääneen lukemista kannattaa jatkaa, vaikka lapsi osaa jo itse lukea. Paljon lukeneiden teini-ikäisten sanavarasto on huomattavasti suurempi kuin vähän lukevilla ikätovereilla. Lisäksi kaunokirjallisuuden lukemisen on todettu kehittävän henkilöiden kykyä ymmärtää muita ihmisiä. Myös iäkkäämpien kannattaa lukea, sillä se hidastaa ikääntymisen haittoja, sillä pitkää, tarinallista tekstiä luettaessa laajat aivoalueet aktivoituvat.

Prisma Kirkkonummen kirjavalikoimasta löytää kirjoja moneen makuun. Uutuuskirjoista tehdään omat esillepanot, josta ne löytyvät helposti. Lastenkirjoille on varattu kokonainen hylly, josta löytyy niin kuvakirjoja kuin perinteisiä satuja ja myös uusia suosikkeja, jotka pohjautuvat lasten suosikkiohjelmiin. Tiedonjanoiselle löytyy liuta erilaisia tietokirjoja ja askarteluun, ruoanlaittoon ja terveyteen sekä liikuntaan liittyvistä kirjoista löytyy myös valinnanvaraa. Kirkkonummen Prisman yli sadan kirjan valikoimasta löytää varmaan monta hyvää vaihtoehtoa erilaisille lukijoille.

Antoisia lukuhetkiä ja mukavaa kirjan ja ruusun päivää.