Behändigt på vägen


21.12.2020

Julen har enligt tradition varit den tid på året då det rör sig mest mänskor på vägarna. Bilarna är fullpackade med julmat och presenter, och bilens färd går till släktingar och vänner som man besöker den långa julhelgen till ära. Det här exceptionella coronaåret ändrar säkert på mångas planer för julen, då man strävar efter att minska på resande och att träffa andra mänskor fysiskt. Varuboden-Oslas alla ABC-trafikbutiker betjänar ändå sina kunder även i år under julhelgen på samma sätt som tidigare år. Man kan tanka bilen och på samma gång fylla på sina sista minutens juluppköp från marketen eller avnjuta vägkost på restaurangen.

Vårt handelslag har fyra ABC-trafikstationer på sitt verksamhetsområde. I östra Nyland finns Kungsvägens och Borgå Näses trafikstationer och i västra Nyland betjänas kunder på stationerna i Pickala och Karis. Under julhelgen har stationerna små förändringar i sina öppettider jämfört med normalt. I huvudsak betjänar alla stationer förutom Borgå Näse med breda öppettider. Näse ABC-station stannar upp för att fira jul och håller stängt under julafton och juldagen. Mer noggranna öppettider för de enskilda stationerna hittar man på stationernas egna webb- och Facebook-sidor.

Att handla tryggt på stationerna

Att kunderna ska kunna handla tryggt på ABC-trafikstationerna är av största vikt. Under denna exceptionella tid rengör vi extra noggrant alla ytor och utrymmen, byter ofta bestick och ser till att det finns tillräckligt många handdesinfektionsställen på verksamhetsstället. Till personalens standardutrustning hör nu under coronaepidemin visir och masker och också kunder uppmanas att bära mask.

Sista minutens inköp och vägkost

Med ett uppehåll kan man behändigt tanka bilen och fylla på sista minutens inköp i våra ABC-stationers marketar. Från det breda produktsortimentet hittar man största delen av julbordets delikatesser, dukningsartiklar och ljus. Från stationerna hittar man också sista minutens presenter att lägga under granen. Och det bästa är att man kan fortsätta färden med en mätt mage, när man först besöker restaurangen. Var och en hittar säkert något de gillar från restaurangens många smakliga portioner då man saknar lite omväxling till julmaten. På ABC-stationerna har man också i bruk en ny tjänst där kunden kan beställa och betala sin mat i förväg på ABC-mobilen. Kunden kan sedan välja om hen vill äta sin matportion på restaurangen eller ta med sig den. När kunden väljer take away så kan hen vänta ute i sin bil på stationens parkeringsplats och någon från personalen kommer ut med beställningen. På så sätt är det tryggt att beställa mat också under coronatiden.
Vårt handelslags alla ABC-stationer önskar trygga kilometer på vägarna så här inför jul och påminner också om att det är viktigt att komma ihåg att hålla pauser.