Allt till alla helgons dag behändigt från vårt handelslag


Vi firar alla helgons dag 5 november, och då passar det bra att tända ljus, duka fint och njuta av god mat i sällskap av vänner och familj. På vårt handelslags verksamhetsställen finns allt du behöver till vackra dukningar, råvaror till senhöstens läckra delikatesser och också färdiga alternativ vid S-marketarnas Mattorg. Restaurang Rosso i Borgå betjänar också på alla helgons dag, om man inte själv orkar stå vid spisen och laga mat. I dukningen blir en vacker bukett som S-Gardens skickliga florister har bundit pricken över i. I S-Garden hittar du också vackra kransar, lyktor och ljus till gravarna.

3.11.2022

Alla delikatesser till alla helgons dag från vårt handelslags matbutiker

På alla helgons dag har många tid att tillreda långkokta rätter att bjuda. Till senhöstens kyliga väder passar utmärkt stekar som får ligga länge i ugnen och bli möra och kryddiga gryträtter som får småputtra på spisen. Just nu är det säsong för många rotsaker och av dom kan man förmånligt tillreda en god måltid för en större grupp.

Från det mångsidiga sortimentet är det lätt för var och en att plocka sina egna favoriter till alla helgons dag i sin kundkorg. De kunniga försäljarna vid våra Mattorg ger tips och recept till exempel till olika gryträtter och möra stekar. Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget. Läckra efterrätter och bakverk blir höjdpunkten på en välsmakande måltid. Om du inte orkar göra dem själv finns det också färdiga efterrätter på våra Mattorg, och våra butiker har också ett brett utbud av söta bakverk och tårtor. Bland bakverken finns många produkter från våra egna lokala producenter som blir pricken över i på alla helgons dagens kaffestund.

Slå er ner, bordet är dukat

För många innebär alla helgons dag god mat och lugn. Om du inte känner för att stå vid spisen och hellre vill njuta av en dag utomhus kan du lita på att de skickliga kockarna i Rosso i Borgå lagar italienska rätter och napolitanska och romerska pizzor som tillagas i en ugn med levande eld. Finns det något bättre än att slå sig ner vid ett dukat bord och njuta av god mat och trevligt sällskap. På alla helgons dag är det många som äter middag på restaurang och därför lönar det sig att göra en bordsreservation i tid och försäkra sig om att kunna njuta av god mat den tidpunkt man önskar.

Ris, blommor och ljus till graven

På alla helgons dag minns vi våra avlidna nära och kära genom att besöka deras gravar. Under den skymmande kvällen under den kommande helgen lyser otaliga ljus upp på begravningsplatser. S-Garden i Borgå har ett brett utbud av gravljus. Här finns också risknippen, klockljung, kransar och lyktor till gravar. S-Garden har öppet lördag 5 november klockan 11–17. Du hittar också gravljus i vårt handelslags matbutiker och en del av dem har också klockljung till gravar. Sortimentet i butikerna varierar något.

  

Du hittar behändigt våra verksamhetsställens öppettider för alla helgons dag här.