Alla barn och unga är värda en gåva – Handelslaget Varuboden-Osla stöder också i år mindre bemedlade familjer genom juldonation


Julen är särskilt i barnfamiljer en tid fylld av förväntan, och gåvor förknippas starkt till julen. Den globala situationen och de prisökningar som den leder till orsakar ekonomiska bekymmer för många familjer, vilket också påverkar julfirandet. Också i år kommer vårt handelslag att stöda mindre bemedlade familjer med en juldonation.

9.12.2022

I år donerade Varuboden-Osla 5 000 euro till insamlingen Joulupuu.

I stället för att skicka olika julhälsningar donerar Varuboden-Osla medlen till välgörenhet, och motsvarande donation görs också i år. Den globala situationen under de senaste åren har varit verkligen exceptionell och svår för många familjer. Inflationen och de stigande priser som följt därav har satt många familjer under ekonomisk press. Särskilt i barnfamiljer orsakar detta mycket oro så här inför julen. Genom donationen stöder handelslaget barn och ungdomar i ojämlik ställning.

Välgörenhetskampanjen Joulupuu samlar in gåvor till barn inom barnskyddet och det särskilda stödet som kan ha begränsade möjligheter att få julklappar. Det finns tiotusentals sådana barn som kunder inom kommuners och städers barnskyddstjänster runt om i landet. Julklapparna delas ut till mottagarna, till exempel genom socialvården.