ABC Kungsvägen fick högeffektsladdning för elbilar – ladda bilen och ta själv en paus på samma gång


Vår första ABC-laddstation öppnade i början av 2022, och sedan dess har vi haft en snabb tillväxt. För närvarande finns det elva ABC-laddstationer på olika verksamhetsställen inom vårt handelslags område. Vårt nätverk av laddstationer kompletteras med ytterligare två laddstationer måndag 6 juni när våra nyaste laddstationer öppnar vid ABC Kungsvägen och Sale Pukkila. På laddstationen vid ABC Kungsvägen finns sex högeffektsladdplatser, och stationens totala effekt är 400 kW. Vid Sale Pukkila finns nu två standardladdplatser.

7.6.2023

Vårt handelslag bygger systematiskt ut sitt laddningsnätverk

S-gruppen vill främja koldioxidneutrala färdmedel och göra det möjligt för finländarna att köra mer hållbart, oavsett vilken drivkraft de använder. Målet är att ha ett landstäckande laddningsnätverk med ungefär tusen laddningsstationer i slutet av 2024. Vårt handelslag är starkt involverad i utvecklingsarbetet.

– Nya ABC-laddstationer kommer att öppnas i år bland annat vid våra ABC-stationer så att vi kan betjäna dem som rör sig på vägarna ännu bättre. Antalet elbilar har ökat och därmed har också behovet av laddning ökat, och laddstationer i anslutning till butiker och ABC-trafikstationer är idealiska, eftersom man kan ladda bilen medan man till exempel gör en avstickare och får de hungriga passagerarna på baksätet mättade. Enligt kundernas önskemål kommer vi att öppna effektiva och högeffektiva laddplatser vid våra ABC-laddstationer, vilket gör det enkelt att ladda bilen i samband med en kortare paus, säger branschdirektör Laura Koistinen.

Snabbladdning för dem som rör sig på vägarna

Den nyöppnade högeffektiva ABC-laddstationen vid ABC Kungsvägen säkerställer en effektiv och snabb laddning av elbilar längs den livligt trafikerade riksväg 7. På den nyaste laddstationen i vårt handelslag kan man ladda sex bilar samtidigt. En högeffektsladdning är ett absolut trumfkort vid rastplatser där man håller korta pauser så som på ABC Kungsvägen. De flesta av ABC Kungsvägens kunder är på genomresa och stannar till vid stationen för att äta en bit mat, och nu kan man behändigt ladda elbilen på samma gång.

För närvarande kan man förutom på ABC Kungsvägen och Sale Pukkila ladda sin elbil på vårt handelslags verksamhetsområde på S-market i Lovisa, Nickby och Söderkulla i Sibbo, Näse i Borgå, Masaby och Veikkola i Kyrkslätt, Ingå och Ekenäs, Prisma i Kyrkslätt och Karis ABC och också på S-market Jomala på Åland.

Enkelt att ladda med ABC-mobil

I ABC-laddningen sker transaktionerna via mobilbetalning med ABC-mobilapplikationen. ABC-mobilen laddas på telefonen och förutom S-Förmånskortet kan man koppla vilket Visa- eller Mastercard-betalningskort som helst eller S-Business-kortet för företagskunder till den. Ägarkunderna får Bonus för ABC-laddningar. ABC-laddningens debitering baserar sig på de kilowattimmar som kunden har laddat.

Med ABC-mobil-applikationen ser man förutom den närmaste laddstationen också lediga laddplatser, laddningens maxeffekt och priset för laddningen, vilket hjälper kunden att planera sin laddningspaus.