ABC Kuninkaantielle sähköautojen suurteholatausasema – samalla pysähdyksellä auton lataus ja kuskille tauko


Osuuskauppamme ensimmäinen ABC-latausasema avattiin vuoden 2022 alussa, jonka jälkeen kasvu on ollut nopeaa. Tällä hetkellä osuuskauppamme alueella on ABC-latausasemia kaikkiaan yhdessätoista eri toimipaikassa. Latausverkostomme täydentyy jälleen kahdella latausasemalla tiistaina 6. kesäkuuta kun ABC Kuninkaantien ja Sale Pukkilan yhteyteen avataan uusimmat latausasemamme. ABC Kuninkaantien latausasemalla on kuusi suurteholatauspistettä, ja latausaseman kokonaisteho on 400 kW. Sale Pukkilasta löytyy puolestaan kaksi peruslatauspistettä.

7.6.2023

Osuuskauppamme laajentaa systemaattisesti latausverkostoaan

S-ryhmä haluaa edistää hiilineutraalia liikkumista ja mahdollistaa, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin käyttövoimasta riippumatta. Tavoitteena onkin koko maan kattava, noin tuhannen latausaseman latausverkosto vuoden 2024 loppuun mennessä. Osuuskauppamme on vahvasti mukana kehitystyössä.

− Uusia ABC-latausasemia avataan tänä vuonna muun muassa ABC-asemiemme yhteyteen, jotta voimme palvella tiellä liikkujia vieläkin paremmin. Sähköautot ovat lisääntyneet ja sen myötä myös lataustarpeet ovat kasvaneet ja kauppojen ja ABC-liikenneasemien yhteydessä olevat latausasemat ovat oivallisia, kun auton voi ladata samalla kun esimerkiksi piipahtaa ruokkimassa nälkäiset takapenkkiläiset. ABC-latausasemillemme avataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti teho- ja suurteholatauspisteitä, joilla auton lataaminen onnistuu jouhevasti lyhyemmän asioinnin yhteydessä, toimialajohtaja Laura Koistinen kertoo.

Nopeaa latausta tiellä liikkujille

Nyt avattu ABC Kuninkaantien ABC-suurteholatauspiste varmistaa sähköautojen tehokkaan ja nopean latauksen vilkkaan valtatie 7 varrella. Osuuskauppamme uusimmalla latausasemalla on latausmahdollisuus yhtäaikaisesti kuudelle autolle. Suurteholataus on ehdoton valttikortti nopean pysähdyksen taukopaikoilla, kuten Kuninkaantien ABC:llä. Suurin osa ABC Kuninkaantien asiakaskunnasta on ohikulkumatkalla ja pistäytyvät asemalla ruokailemassa ja nyt sähköauton saa kätevästi ladattua samalla pysähdyksellä.

Tällä hetkellä sähköautonsa voi ABC Kuninkaantien ja Sale Pukkilan lisäksi ladata osuuskauppamme toimialueella Loviisan, Sipoon Nikkilän ja Söderkullan, Porvoon Näsin, Kirkkonummen Masalan ja Veikkolan, Inkoon ja Tammisaaren S-marketeissa, Kirkkonummen Prismassa ja Karjaan ABC:llä sekä myös Ahvenanmaalla S-market Jomalassa.

Helppoa asiointia ABC-mobiililla

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu mobiilimaksamisena ABC-mobiilisovelluksella. ABC-mobiili ladataan puhelimeen ja siihen voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin tai yritysasiakkaiden tarpeisiin soveltuvan S-Business-kortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

ABC-mobiili-sovelluksella näkee lähimmän latausaseman lisäksi myös latausaseman vapaat latauspaikat, niiden suurimman lataustehon ja latauksen hinnan, mikä auttaa asiakasta lataustauon suunnittelussa.