Borgå får sin egen ABC Carwash – ny biltvätt öppnad vid S-market Näse


Handelslaget Varuboden-Osla har öppnat en ny ABC Carwash-biltvätt på S-market Näses gård i Borgå denna vecka. Biltvätten svarar på Borgåbornas långvariga önskemål och kompletterar handelslagets växande ABC-bransch.

25.6.2024

Stadens första ABC Carwash-biltvätt har öppnats i anslutning till S-market Näse i Borgå. ABC Carwash är en modern och miljövänlig tvätthall där man kan tvätta sin bil snabbt och enkelt. Det finns två tvätthallar i Näse.

– Efter en lång paus kan får vi åter tvätta bilarna i handelslagets tvätthallar. Det är ett nöje att få öppna de toppmoderna hallarna för Borgåborna och bilister som besöker Borgå. Byggprojektet gick utan större bakslag och nu är den nya tekniken i drift, säger ABC-fältchef Sami Halmekivi på Varuboden-Osla.

Biltvätten på S-market Näses gård är ett svar på en långvarig önskan från ägarkunderna i Borgå. De nya tvätthallarna levererades färdigbyggda direkt från fabriken. Vid S-market Näse finns det sedan tidigare en ABC-kallstation och en laddstation för elbilar.

Enklast är det att betala för tvätten med appen ABC-mobil, som också kan användas för att följa situationen i tvätthallarna i realtid. ABC-mobil finns att ladda ner gratis på App Store och Google Play. Det går även att betala för enskilda tvättar med betalkort vid betalterminalen framför tvätthallen.

I ABC Carwash-biltvättar används miljövänliga och Svanmärkta tvättmedel som alltid optimeras för varje årstid.

Uppdatering 26.6.2024: Det felaktiga omnämnandet om ett vattenåtervinningssystem har tagits bort.