ABC-stationerna erbjuder igen alla sina tjänster från början av juni


29.5.2020

Från och med måndag 1.6.2020 kan man igen äta på plats på ABC-stationerna. Varuboden-Oslas stationer ABC Kungsvägen, Karis och Pickala har under hela undantagstillståndet betjänat kunderna så brett som möjligt, så övergången till en mer normal vardag går smidigt.

Från och med början av juni kan kunderna igen njuta av ABC-stationernas stående favorit, buffébordet. Eftersom kunderna tills vidare inte får ta mat själva, lägger personalen upp maten. I cafévitrinen kan man köpa söta och salta bakverk, som alla är förpackade, och à la carte-portioner kan beställas normalt.

Också på restaurang Rosso i Borgå kan man äta på plats från och med måndag, och caféet Coffee House och frisersalongen Hyvä Olo i Borgå slår upp sina dörrar samma dag.

– På alla våra verksamhetsställen fäster vi fortsättningsvis särskild uppmärksamhet vid effektiverad hygien och andra säkerhetsåtgärder för att det ska vara tryggt för både kunder och personal, säger branschdirektör Mikko Ala-Huikku. Vi följer också reglerna för säkerhetsavstånd i restaurangsalarna, så det är tryggt att också äta på plats.

De nya tjänster som har utvecklats under undantagstillståndet kvarstår, trots att restriktionerna nu minskas.

– Man får fortsättningsvis med sig take away-portioner från både ABC-stationerna och från Rosso, berättar Mikko Ala-Huikku. På ABC-stationerna går det fortsättningsvis bra att få sin beställning levererad till parkeringsplatsen, och vi fortsätter också att sälja av Rossos portioner i våra marketar i Borgå.