Varuboden-Osla on yksi Suomen innostavimmista työpaikoista neljättä vuotta peräkkäin – hopeaa keskisuurten yritysten sarjassa


Varuboden-Osla sai Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen neljättä kertaa peräkkäin. Tunnustus jaetaan vuosittain Eezy Flown henkilöstötutkimuksessa parhaisiin tuloksiin yltäneille organisaatioille. Varuboden-Oslan työtyytyväisyystutkimuksen (TYT) tulokset ovat jälleen korkealla tasolla ja ylittävät selkeästi suomalaisen työntekijänormin. Tulos palkittiin 14.3.2023 Innostavimmat-seminaarissa valtakunnallisesti omassa sarjassaan toiseksi parhaana.

14.3.2023

Pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin eteen

Varuboden-Osla on jo useampana vuonna osallistunut Eezy Flown teettämään henkilöstötutkimukseen. Kuuntelemalla henkilöstön näkemyksiä osuuskauppamme tärkeistä asioista saadaan arvokasta tietoa, jota hyödynnetään toimintaa kehitettäessä. Tutkimustulokset antavat osaltaan myös eväitä osuuskaupan toimintatapojen kehittämiseen, henkilöstön hyvinvoinnin parantamiseen ja yhtenäisen yrityskulttuurin luomiseen. Vuosittainen työtyytyväisyyskysely (TYT) teetettiin tänä vuonna Varuboden-Oslassa ajalla 24.10.–13.11.2022, jolloin koko henkilökunnalla oli mahdollisuus kertoa oma näkemyksensä muun muassa toimintakulttuurista, yhteistyöstä ja johtamisesta. Tutkimuksen mukaan kokonaistyytyväisyys on kaikilla tutkimuksen keskeisillä osa-alueilla korkealla tasolla. Työtyytyväisyystutkimuksen tulosten perusteella Varuboden-Oslan työntekijät arvioivat yrityksen tuloksen tasolle 79,1 eli AAA Erinomainen. Tulos on tasan 10,0 pistettä yli Suomen yleisnormin. Kaikkein tyytyväisintä henkilöstö on siihen, että yritys palkitsee työsuorituksista oikeudenmukaisesti, että päätöksenteko on tehokasta ja että yrityksen tulevaisuus on valoisa.

– Rakennamme vahvuuksien päälle ja teemme asioita aina vähän paremmin – siinä rakennuselementit Varuboden-Oslan korkeaan työtyytyväisyyteen. Henkilöstön viihtyminen ei ole sattumaa, vaan olemme vuosia tehneet töitä henkilöstön hyvinvoinnin eteen. Tutkimus tehdään vuosittain ja siitä tehdään aina muutama nosto: mikä toimii hyvin ja missä voisimme vielä kehittyä. Näiden huomioiden avulla saamme varmistettua, että kaikki jo olemassa oleva hyvä pysyy. Toisaalta keskitymme korkeintaan muutamaan asiaan mitä haluamme kehittää. Viime vuoden tulosten perusteella valittiin kehityskohteeksi palautteenanto ja tämän vuoden tuloksissa ko. asiaan liittyvät kysymykset olivatkin työntekijöiden vastauksissa eniten nousua keränneiden joukossa, henkilöstöjohtaja Paula Pajunen iloitsee.

Kaveria ei jätetä

Varuboden-Oslalle tunnusomaista on hyvä henki ja kaverin auttaminen. Yksiköissä korostetaan yhdessä tekemistä ja hyvää viestintää toimipaikan sisällä. Koko osuuskaupassamme toimitaan ennen kaikkea avoimella, rehellisellä ja joustavalla tiimityöllä. Tutkimustuloksista välittyy vuosi toisensa jälkeen erityisen positiivisella tavalla yksiköiden hyvä yhteenkuuluvuus ja mahtavat työkaverit. Kun työpaikalla on hyvä yhteishenki, selvitään vaikeimmistakin asioista yhdessä keskustellen, töitä tehden, toisia kannustaen ja tulevaisuuteen luottaen.

Työyhteisöön kuuluminen on tärkeää, työntekijän omalla työpanoksella on merkitystä ja yhteistyöllä saadaan hommat hoidettua. Työporukassa kannustetaan ja autetaan ja toisilta voi oppia paljon.

 

Varuboden-Oslalle toinen sija Suomen innostavimmat työpaikat -kilpailussa

Tänäkin vuonna Varuboden-Osla sijoittui kärkeen ja nappasi toisen sijan Suomen innostavimmat työpaikat -kilpailussa, joka on merkki henkilökunnan erinomaisesta innostuneisuudesta ja halusta tehdä parhaansa organisaatiolle tärkeiden päämäärien saavuttamiseksi. Osuuskauppa Varuboden-Osla on saavuttanut erinomaiset tulokset vuoden 2022 henkilöstötutkimuksessaan, ja on yksi Suomen innostavimmista työpaikoista 2022. Tämän tunnustuksen saavuttaa vain Eezy Flown henkilöstötutkimuksen toteuttaneet organisaatiot, jotka ovat siinä päässeet parhaisiin tuloksiin sadoista suomalaisista organisaatioista.

– Olemme todella ylpeitä tunnustuksesta, Paula Pajunen toteaa. Olemme tehneet useamman vuoden määrätietoisesti koko organisaatiossa yhdessä töitä, jotta työntekijät viihtyisivät meillä ja nauttisivat arkipäivässä lukuisista kohtaamisistaan asiakkaiden kanssa. Vain aidon työtyytyväisyyden ja työhyvinvoinnin kautta voimme varmistaa myös asiakkaillemme onnistuneet kohtaamiset henkilökuntamme kanssa ja loistavan asiakaspalvelun.

Kiitos henkilöstöllemme hienosta saavutuksesta, innostuneisuudesta ja halusta olla mukana rakentamassa menestystarinaamme!