Hangon uusi S-market harjakorkeudessa


9.11.2023

Hangon uuden S-marketin rakentaminen alkoi toukokuussa, ja rakennustyöt ovat edenneet hyvin. Torstaina 9.11.2023 vietettiin myymälän harjannostajaisia.

– Uuden S-marketin rakentaminen Hankoon on ollut Varuboden-Oslan projektilistalla jo monta vuotta, joten on sanomattakin selvää, että olemme todella iloisia siitä, että uusi rakennus on jo näin pitkällä, toimitusjohtaja Mathias Kivikoski toteaa.

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa, vaikka myymälän sijainti onkin asettanut omat haasteensa työmaalle.

– Rakennuspaikka on tuulinen, niin kuin Hanko yleensäkin on, mutta siihen olemme olleet varautuneita, Varten toimitilarakentamisen johtaja Mikko Sirviö kertoo. Jouduimme kuitenkin paaluttamaan suunniteltua syvemmälle ja myös piha-alueen louhintamäärä hieman kasvoi alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta kaikki on hoitunut ilman, että koko rakennuksen toteutusaikataulu olisi vaarantunut. Yhteistyö tilaajan kanssa on sujunut hyvin, ja rakennuksesta tulee moderni ja energiatehokas rakennus, joka vastaa nykyaikaisten standardien vaatimuksia ja osittain jopa ylittää ne.

Uusi rakennus on lähes kolme kertaa isompi kuin nykyisen S-marketin rakennus. Uuden S-marketin varsinaiset myyntitilat tulevat olemaan noin 1,5 kertaa nykyisiä myyntitiloja suuremmat, ja sen lisäksi myös varastotiloja laajennetaan ja tarjolla on myös vuokratiloja ulkopuolisille toimijoille.

– Olemme sitoutuneet pienentämään liiketoimintamme ympäristövaikutuksia, ja uudisrakennuksissa vastuullisuus huomioidaan muun muassa hyödyntämällä uusinta tekniikkaa, kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikku kertoo.

Kaupan energiatehokas kylmäjärjestelmä käyttää luonnollista CO2-kylmäainetta, ja kylmäkalusteet varustetaan ovilla. Kiinteistö lämmitetään maalämmöllä, kylmälaitteiden tuottama hukkalämpö otetaan talteen ja käytetään kiinteistön lämmitykseen. Kiinteistön katolle tulee oma aurinkovoimala, joka tuottaa sähköä myymälän käyttöön.

Varuboden-Osla teki kesällä asiakaskyselyn, jossa kysyttiin hankolaisten mielipiteitä nykyisistä myymälöistä sekä toiveita uuden myymälän suhteen.

– Koska olemme odottaneet lupaa rakennukselle jo monta vuotta, emme ole tehneet suurempia uudistuksia vanhoihin myymälöihimme. Tämä on tietenkin ollut harmillista asiakkaiden näkökulmasta ja nousi myös kyselyssä esiin. Mutta siitä huolimatta saimme myös paljon positiivista palautetta. Henkilökunta sai asiakkailta huippuarvosanat, ja muutamat kyselyyn vastanneet nostivat erikseen esiin sen, että he toivoivat nykyisen henkilökunnan siirtyvän myös uuteen myymälään, toimitusjohtaja Mathias Kivikoski kertoo.

Uuden S-marketin avatessa Hangon nykyinen S-market ja Sale sulkevat ovensa. Myymälöiden työntekijöiden työt jatkuvat uudessa S-marketissa.

Suuremman pinta-alan myötä myymälään on tulossa myös uusia palveluja. Asiakaskyselyssä toiveina nousi esiin muun muassa palvelutiski ja Fazerin myymäläleipomo.

– Ilokseni voin kertoa, että nämä ovat uuteen myymälään tulossa. Sen lisäksi Varuboden-Osla avaa kiinteistön toiseen liiketilaan Hesburger-hampurilaisravintolan, joka myös löytyi asiakkaiden toivelistalta. Uuden ABC-aseman ehdimme avaamaan jo viime syksynä, ja uuden myymälän parkkialueelle on suunnitteilla sähköautojen latauspisteet. Omien toimintojemme lisäksi kiinteistöön on myös tulossa ulkopuolisia vuokralaisia. Voimme siis jatkossa tarjota hankolaisille ja Hangossa vieraileville hyvinkin kattavat palvelut, Mathias Kivikoski iloitsee.

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, uusi S-market Hanko avataan sopivasti kesän kynnyksellä.

 

Lisätietoja

Mathias Kivikoski, toimitusjohtaja, Varuboden-Osla, puh. 010 765 9301

Mikko Sirviö, johtaja toimitilarakentaminen, Varte, puh. 040 7231 885