Persoonallisia kakkuja ammattitaidolla


Kirkkonummelainen pitopalveluyritys, Blomma catering, valmistaa juhliin ja tilaisuuksiin niin suolaiset kuin makeat tarjottavat. Yrityksen sielun, Elke Küttin käsissä syntyy mitä kauneimpia ja maistuvimpia kakkuja. Yritys on vastikään täyttänyt viisi vuotta, ja tehnyt osuuskauppamme kanssa yhteistyötä lähemmäs kaksi vuotta. Heidän kakkujaan on tilattavissa Prisma Kirkkonummelta.

27.1.2022

Kakku tekee juhlan

Vuonna 2016 Blomma catering sai alkunsa, kun lahjatavaroiden parissa työskentelevä Janne Laitinen ja kampaajana lähes 20 vuotta työskennellyt Elke Kütt laajensivat toimintansa pitopalvelupuolelle. Elke suoritti ravintolakoulu Perhossa ravintola-cateringkokin tutkinnon. Elke oli aina rakastanut ruoanlaittoa ja varsinkin leipomista. Valmistumisen jälkeen Elke teki hetken alan töitä Kirkkonummen seurakunnalle ja oli mukana järjestämässä eri tilaisuuksia. Kipinä aloittaa jotain omaa ja loihtia asiakkaiden erilaisiin tilaisuuksiin maistuvia tarjoiluja sai Elken ja Jannen astumaan pitopalvelubisnekseen.

–  Minulla on omien virolaisten juurieni myötä ehkä hieman eri tapa tehdä kakkuja kuin suomalaisilla. Aluksi ajattelin, että tämä voisi olla yrityksen kannalta kompastuskivi, mutta ilokseni sain huomata, että erilaisuudesta pidettiinkin, Elke kertoo.

Blomma catering valmistaa myös ihan perinteisiä kermakakkuja tilauksesta, mutta Elke haistelee koko ajan alan uusia tuulia, ja asiakkaat kyselevätkin uusien ja hieman erilaisten kakkujen perään. Ystävät, tuttavat ja usein myös asiakkaat saavat toimia makutuomareina, kun Elke kokeilee uusia makuyhdistelmiä. Elken mukaan tällä alalla ei koskaan ole valmis, vaan aina oppii uuttaa. Hänestä on myös ihanaa, kun asiakkaat kertovat uusia ideoita ja antavat palautetta. Haastavaa kakkujen valmistuksessa on valmistaa luomuksia, jotka myös kestävät hyvin kuljetusta.

 

Paikallisuus keskiössä

Elke ja Janne asuvat itse Kirkkonummella ja Elke kulki pidemmän aikaa Helsinkiin töihin. Halu tehdä töitä omalla asuinalueella ja valmistaa kakkuja ja muita tarjottavia lähialueen asukkaille sai Elken innostumaan omasta pitopalveluyrityksestä. Paikallisuus on Blomma cateringille ykkösasia ja yritys onkin työllistänyt monia alueen nuoria niin lyhyempiin keikkatöihin kuin pidempikestoisempiin kesätöihin. Kesällä 2021 Blomma catering piti Wohlsin kartanon kesäkahvilaa, joka työllisti myös monia paikallisia nuoria. Kirkkonummella sijaitseva Elken vanha kampaamoliike remontoitiin ”salonkikeittiöksi” ja täällä kaikki tuotteet valmistetaan. Raaka-aineissa suositaan mahdollisuuksien mukaan paikallista. Kirkkonummen Prisman suuresta valikoimasta löytyy paljon raaka-aineita kakkujen ja muiden tarjottavien valmistukseen.

Kirkkonummen Prismasta on tilattavissa Blomma cateringin kakkuja ja varsinkin juhlapyhinä valikoimassa on monenlaisia kakkuja juhlapöytään. Yhteistyötä on tehty noin pari vuotta. Elken tekemät kauniit ja maistuvat kakut ovat toivottu lisä Prisman konditoriatuotteiden valikoimaan.

–  Muistan kun pari vuotta sitten saimme ajatuksen, että voisimme yrittää saada kakkujamme myös paikallisten kauppojen hyllyille ja lähestyimme monta kauppaa sähköpostilla. Lukuisia sähköposteja lähti ja muistan vielä sen iloisen yllätyksen, kun yksi kauppa sitten vastasi meille. Tämä kauppa oli Kirkkonummen Prisma ja tästä yhteistyömme alkoi, Elke toteaa.

Nyt Blomma cateringin kakut kuuluvat tilausvalikoimiin ja varsinkin juhlapyhinä, kuten isän- ja äitienpäivänä, menekki on suurta.

 

Ajassa elävä yritys

Kakkujen valmistaminen ja pitopalvelutyö on luovaa työtä, jossa saa toteuttaa uusia ideoita. Tärkeää on seurata trendejä, mutta uskallusta tehdä myös omannäköisiä juttuja pitää löytyä. Asiakkaat pyytävät tällä hetkellä paljon ketokakkuja ja gluteenittomia tarjottavia. Elke onkin viiden vuoden aikana tuonut lukuisia uutuuksia valikoimiinsa. Koronan vähentäessä juhlia ja näin ollen myös pitopalvelun kysyntää, Elke ei jäänyt toimettomaksi.

–  Ajattelin, että jotain pitää tehdä ja niinpä ryhdyin opiskelemaan kondiittoriksi. Kakkujahan olin jo pitkään tehnyt, mutta halusin myös oppia sen ammattilaisilta ja samalla taas saada uusia ideoita yritykseemme, Elke sanoo.

Blomma cateringin sielu on ihan selkeästi Elke, ja hän haluaa yrityksen palvelevan asiakkaita niin hyvin kuin mahdollista. Siksi Elke kuuntelee herkällä korvalla asiakkaiden toiveita sekä vallitsevia trendejä. Matkoilta haetaan myös uusia tuulahduksia ja ideoita omiin tuotoksiin. Kakkuja ja tarjottavia toimitetaan niin pienempiin perhejuhliin kuin isoille seurueille ja tarjoiltavat räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaan.

–  Asiakkaat ovat työni suola. Heidän takiaanhan minä tätä teen. Minusta on ollut ihanaa huomata, että monet asiakkaat ovat juhliinsa tilanneet tarjottavia ja kakkuja minulta kerta toisensa perään ja heistä on tullut kanta-asiakkaitani. Vielä enemmän minua lämmittää se, että monesta heistä on vuosien saatossa myös tullut ystäviäni, Elke kertoo asiakkaiden merkityksestä.

Persoonallinen pitopalveluyritys on lyhyessä ajassa löytänyt paikkansa Kirkkonummella ja on ollut mukana luomassa monen lähialueen asiakkaan pienet kuin suuretkin juhlat.

Blomma Catering

Sijainti: Kirkkonummi

Omistaja: Janne Laitinen ja Elke Kütt

Perustettu: 2016

Toimintamuoto: pitopalvelu ja kondiittoria

Tuotteet: kakut ja tarjoilut