Lähes 3 000 haki Varuboden-Oslalle kesätyöhön – Jokainen sai kutsun haastatteluun


Kesätyö omassa osuuskaupassa on jälleen kiinnostanut alueemme työnhakijoita. Hakemuksia kesätyöhön ja palkalliseen kesäharjoitteluun tuli yhteensä huimat 2 951 kappaletta. Seuraavaksi on edessä kaikkien hakijoiden haastatteleminen.

29.2.2024

Osuuskauppa Varuboden-Osla palkkaa ensi kesäksi yli 600 kesätyöntekijää toimipaikkoihinsa itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla. Hakuaika kesätöihin alkoi jo joulun jälkeen ja päättyi 18. helmikuuta. Viimeisen viikon loppukirin aikana osuuskaupassa vastaanotettiin noin tuhat hakemusta. Lisäksi aiempina kesinä töissä olleita ja talven mittaan työharjoittelussa olleita henkilöitä on haastateltu ja palkattu ensi kesäksi varsinaisen hakuprosessin ulkopuolelta.

Esimerkiksi Kirkkonummella hakemuksia vastaanotettiin yli 700 ja Porvoossakin melkein yhtä monta. Eniten hakemuksia tuli odotetusti ruokakauppoihin, mutta muutkin alat vetivät hyvin.

– Ilahduttavan moni hakija on ilmoittanut olevansa kiinnostunut töistä useammalla kuin yhdellä alalla, kertoo Varuboden-Oslan henkilöstöjohtaja Paula Pajunen.

Kuten aiempina vuosina, eniten hakijoita oli 14–17-vuotiaille tarkoitettuihin 2–4 viikon kesätyöjaksoihin. Näitä alaikäisiä hakijoita oli peräti 2 350. Pidempään, useamman kuukauden kestävään kesätyöhön haki 601 täysi-ikäistä hakijaa. Hakijoista noin 2 500 ilmoittivat osallistuvansa myös haastatteluun.

Kaikki kutsutaan haastatteluun

Jokainen hakija on saanut kutsun ryhmähaastatteluun, joka pidetään 1. ja 2. maaliskuuta eri paikkakunnilla järjestettävissä haastattelutilaisuuksissa. Kahden ja puolen tuhannen hakijan haastattelu kahden päivän aikana on iso ponnistus, johon Varuboden-Oslassa on haluttu panostaa.

– Olemme halunneet tarjota kaikille mahdollisuuden päästä kertomaan itsestään kasvotusten, sillä asiakaspalvelutyössä tärkeintä on ihmisten kohtaaminen, henkilöstöjohtaja Pajunen taustoittaa.

– Vaikka jokaista hakijaa emme voikaan palkata, työhaastatteluun osallistuminen itsessään on mielestämme arvokas kokemus, josta toivottavasti on hakijalle hyötyä tulevaisuuden työnhaussa.

Haastattelussa hakijat saavat kertoa itsestään, vastata kysymyksiin ja ratkoa yhdessä kuvitteellisen asiakaspalvelutilanteen. Toimipaikkojen päälliköt haastattelevat hakijoita ensisijaisesti omaan toimipaikkaansa, mutta työpaikan voi saada myös toisesta lähialueen toimipaikasta.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista.

Jos kesätyönhaku meni sivu suun, osuuskauppaan voi lähettää myös avoimen hakemuksen verkkosivustolla vbo.fi löytyvän lomakkeen kautta. Avoimia hakemuksia käydään läpi säännöllisesti.