Kaikki kesäpuutarhaan osuuskauppamme puutarhamyymälöistä – Porvoossa palvelee S-Garden ja Kirkkonummella Prisman Kesäpiha


Kesä kolkuttelee jo kovasti ovea. Nyt on aika luoda katseet tulevaan ja suunnitella uutta. Menneiden viikkojen aikana on sekä S-Gardenissa että Prisma Kirkkonummen Kesäpihalla viimeistelty paikkoja, ja sinne on tullut paljon kevät- ja kesäpuutarhan tuotteita ja tarvikkeita, puhumattakaan kaikista kasveista. Siemeniä, siemenperunoita, taimia ja erilaisia kukkia ja hyötykasveja on aseteltu paikoilleen. Mullat, lannoitteet ja puutarhavälineet odottavat ostajiaan. Koko valikoiman tuotteita kesäpuutarhaan löydät nyt osuuskauppamme palvelevista puutarhakaupoista. Prisman Kesäpihan ja S-Gardenin ohella myös monen Sale-kaupan ja S-marketin yhteydessä on Kesäpiha. Kysy myös vinkkejä ja neuvoja istutukseen ammattitaitoiselta henkilökunnalta.

20.4.2021

Tulevan kesän valintoja

Puutarhainnostus nousi todelliseen suosioon viime vuonna ja nytkin laitellaan puutarhoja kotona ja mökillä, terassipuutarhoja ja parvekkeita kuntoon istutuksilla, kalusteilla ja erilaisilla rakennelmilla. Puutarhan sisustamisessakin on monia eri makuja ja S-Gardenista ja Prisman Kesäpihalta löytyy laaja valikoima kasveja, ruukkuja ja puutarhan koriste- ja sisustusesineitä, joista valita. Myös Sale-kauppojen ja S-markettien yhteydessä on Kesäpihoja, joista löytyy varsin kattava valikoima kesäkukkia, multaa ja joitakin puutarhavälineitä. S-market Loviisassa, Nikkilässä, Siuntiossa ja Söderkullassa sekä Sale Monninkylässä, Pukkilassa, Lapinjärvellä, Pornaisissa, Huhtisissa, Tenholassa, Kantvikissa, Lindalissa ja Hangossa palvelee kevät- ja kesäkautena Kesäpiha. Minkälaisia koristekasveja sitten tänä vuonna haluamme puutarhoihimme ja mitkä ovat trendivärit, joita valitsemme? Millaisia erilaisia tiloja rakentelemme nyt puutarhoihin ja mikä on juuri nyt pinnalla? S-Gardenin myymäläpäällikkö Salla Haapatalo antaa vinkkejä muutamiin tämän kesän puutarhatrendeihin:

Luonnonmukaisuus

Tämän kesän juttuja ovat boheemit puutarhat, missä suositaan epäsymmetrisiä muotoja, ja istutuksia elävöittävät niittyjen luonnonkukat ja heinät. Osaltaan tähän myös vaikuttaa se, että pihoille halutaan houkutella paljon pölyttäjiä ja perhosia. Kukkien rinnalla hyönteishotellit ovat tänä kesänä, viime kesän tavoin, vahvasti osa puutarhan sisustusta.

Puutarhakalusteissa suositaan luonnonmateriaaleja kuten rottinkia. Kierrätysajattelu elää edelleen myös vahvana ja kätevissä käsissä monet hyvin palvelleet esineet saavatkin uuden käyttötarkoituksen.

Syötävää ja kaunista

Omavaraisuus hyötykasvien osalta on yhä useammalle kotipuutarhurille tärkeä asia ja uusia lajikkeita kokeillaankin nyt rohkeasti. Syötäviä, kuten yrttejä, marjapensaita, mansikoita ja tomaatteja voi hyvin yhdistellä istutuksissa kukkiin. Kaikilla ei ole omaa kasvimaata tai vuokrapalstaa, mutta myös parvekkeella voi viljellä monia eri hyötykasveja. Kasvavana trendinä nähdäänkin parvekepuutarhat, joissa hyötykasvien osa on aikaisempaa suurempaa. Mitäpä jos tänä kesänä kokeilisit istuttaa parvekkeellesi perunaa tai vaikka herukkapensaan kesäkukkien rinnalle? 

Oma keidas

Kotoilu on tullut matkailun tilalle ja moni panostaa nyt puutarhan sisustamiseen ja hakee sieltä eräänlaista lomatunnelmaa. Puutarhassa halutaan myös rentoutua ja erilaisia oleskelutiloja rakennetaan esimerkiksi pergolarakentein. Riippumatto, jossa loikoilla hyvän kirjan kanssa, ja kaunis valosarja puuhun luovat myös toimivat puitteet rentouttavaan oleskeluun. Paljut ja pore- altaat ovat yleistyneet suomalaisten pihoissa, ja nyt myös hiljalleen uima-altaat tuovat omalle pihalle hieman luksusta.

Puutarhan trendivärit

Vuoden värit ovat toivoa tuova keltainen ja kestävyyttä kuvaava harmaa. Keltaista näkyy alkukevään ja syksyn kukkijoissa ja harmaata näkyy yhä enemmän puutarhakalusteissa ja erilaisissa rakennelmissa, joissa ruskea kestopuu on saanut väistyä. Vihreä kaikkine sävyineen näkyy myös tämän kesän trendinä, joten tärkeään rooliin nousee kasvien koon ja lehtimuotojen vaihtelu. Saniaiset, erilaiset heinäkasvit ja isolehtiset perennat ja niiden lomaan istutettavat erilaiset värikkäät kukat muodostavat kauniita katseenvangitsijoita puutarhaan

 

Inspiroivia ja nautinnollisia puutarhapäiviä!