Joulupöydän herkut Ruokatorilta


18.12.2020

Graavattua ja savustettua kalaa, smetanasilliä, rosollia, metsäsienisalaattia, joulukinkkua, pateita, laatikoita, erilaisia jälkiruokia… Näitä ja kattavan valikoiman muita joulupöydän herkkuja löydät valmiina Ruokatorilta. Osuuskaupallamme on yhdeksän Ruokatoria S-markettiemme yhteydessä. Idän S-marketeista Loviisassa, Porvoon Näsissä, Sipoon Nikkilässä ja Söderkullassa on Ruokatorit ja lännen puolen myymälöistä Kauniaisista, Tammisaaresta, Karjaalta ja Inkoosta löytyvät Ruokatorit. Myös Ahvenanmaalla Jomalassa asiakkaita palvelee Ruokatori. Helpottaaksesi joulukiireitä voit vaikka hankkia kaikki jouluruoat Ruokatorilta tai valmistaa osan itse ja poimia osan valmiina kauppareissullasi. Ruokatorien myyjät auttavat mielellään ja heiltä kannattaakin kysyä vinkkejä ja reseptejä joulupöydän antimiin.

Joulupöydän kalat

Ruokatoreilla on näin joulun alla tarjouksessa norjalainen lohifilee, jonka hintaan sisältyy graavaus tai maustaminen. Todella helppo ja erinomaisen maukas vaihtoehto tarjoiltavaksi. Tarjolla on myös monenlaisia kala- ja äyriäissalaatteja, jotka sopivat hyvin joulupöytään. Ne ovat myös maukkaita esimerkiksi saaristolaisleivän päällä, kun suolaisennälkä yllättää. Perinteisen rapuskagenin lisäksi löytyy tulisempaa, chilillä höystettyä rapusalaattia, savukalatahnaa ja smetanasilliä vain muutamia mainitakseen. Valmiiden tuotteiden lisäksi asiantunteva henkilökunta opastaa mielellään ja antaa vinkkejä esimerkiksi kalan käsittelystä ja valmistuksesta. Olisiko tämän vuoden joulupöydässäsi uutuutena tarjolla itsetehtyä sushia? Siihenkin löydät kalat Ruokatorilta. Monet maustavat jouluna tarjottavan sillin itse ja siihenkin löytyy monia eri reseptejä. Ruokatorien tiimiesimies, Essi Nikkinen vinkkaa maistuvasta lasimestarinsillistä, joka on varsin helppo valmistaa ja ehtii vielä valmistua ennen joulua. Reseptin lasimestarin silliin löydät tämän jutun lopusta.

Kinkkua tai kalkkunaa?

Vaikka molempia, jos kysyy Essiltä. Ruokatorin valikoimassa on valmiiksi paistettua joulukinkkua, jos itse ei ehdi ryhtyä paistohommiin. Harmaasuolattua kinkkua voi ostaa viipaloituna ja jos haluaa kokeilla jotakin muuta niin Ruokatorilta voi esimerkiksi ostaa kalkkunaa leikkeleenä.

– Jos päättää paistaa kinkun itse ja ostaa sen pakasteena, pitää muistaa ottaa se sulamaan tarpeeksi ajoissa ennen paistoa. Sulattamiseen on varattava ainakin kolme päivää. Kinkku on myös hyvä nostaa huoneenlämpöön useita tunteja ennen uuniin laittoa. Yleinen ohjehan on, että kinkkua tulisi paistaa noin tunti per kilo. Tämä ei aina välttämättä pidä paikkaansa, vaan suosittelen käyttämään sisälämpömittaria täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi, Essi neuvoo.

Jouluna Ruokatorin lihamyynti painottuu kinkun lisäksi karjalanpaistissa käytettäviin lihoihin, ja suomalaisten suosiossa ovat myös jouluna lihapullat, jonka myötä jauhelihan myynti on suurta. Erilaiset pateet ja pasteijat kuuluvat myös asiakkaiden joulupöydän tarjottaviin.

 

Sen seitsemän sortin salaatteja ja muita herkkuja

Laatikot ovat perinteisesti kuuluneet jouluun. Ruokatoriltakin saa kätevästi ostettua porkkana-, lanttu-, peruna- ja bataattilaatikkoa. Laatikoita lämmittäessä niihin voi lisätä vielä pienen nokareen voita. Tiskin valikoimista metsäsienisalaatti kuuluu ehdottomiin kestosuosikkeihin. Rosolliakin ostetaan paljon valmiina, koska silloin on helppo saada juurikin se määrä minkä tarvitsee. Ruokahävikkiä voi kätevästi vähentää ostamalla Ruokatorilta itselleen tai perheelleen sopivia määriä. Näin ei tarvitse ostaa suuria pakkauksia, joista joutuu joulun jälkeen heittämään roskiin. Jos ei ole perinteisten jouluruokien ystävä, on Ruokatorilla myös kattava valikoima muita salaatteja tarjolla, esimerkiksi caesar- tai jokirapusalaattia.

Jälkiruokia unohtumatta

Jokaisen ruokailun kruunaa suussa sulava jälkiruoka. Jos haluaa helpon ja maistuvan makean päätöksen jouluruokailulle, Essi suosittelee Ruokatorien ihanaa piparkakkumoussea. Perinteisiin herkkuihin lukeutuvat riisipuuro ja luumukiisseli. Tiskiltä saa kätevästi myös ostettua riisipuuron valmiina ja kylmäkaapista voi käydä poimimassa luumu- tai hedelmäkeiton kaveriksi. Helpottaa kummasti jouluvalmisteluita, kun voi haluamansa tarjottavat ostaa valmiina

 

Osuuskauppamme Ruokatoreilta saat kätevästi vaikka kaikki joulupöydän herkut ja voit rauhassa nauttia läheistesi seurasta. Vaihtoehtoisesti voit myös kätevästi ostaa osan valmiina ja valmistaa omat bravuurisi itse. Saat myös Ruokatorin henkilökunnalta paljon vinkkejä ja jopa reseptejä, jos haluat tänä jouluna kokeilla jotain ihan uutta. Käyhän katsastamassa lähimmän Ruokatorisi herkullinen valikoima.

 

Essin reseptivinkit jouluksi