Liikettä ja onnistumisen riemua – Yleisurheiluseura IF Raseborg liikuttaa suuren joukon lapsia ja nuoria


IF Raseborg on vuonna 2009 perustettu yleisurheiluseura, joka toimii Raaseporin kaupungin alueella. Seura syntyi kuntaliitoksen seurauksena. Seurassa on noin 250 aktiivista urheilijaa ja se osallistaa suuren joukon lapsia ja nuoria. Osuuskauppamme on jälleen tällä kaudella mukana tukemassa seuran toimintaa sponsoroinnilla.

12.5.2023

Monipuolista liikunnan iloa

Lasten harrastusmahdollisuudet ovat laajentuneet huimasti ja lajeissa on valinnanvaraa. Monilla lapsilla ja nuorilla onkin monia eri harrastuksia, joissa vietetään paljon aikaa. Harrastuksista saadaan uusia kavereita ja varsinkin joukkuelajit kasvattavat yhteistyötaitoja ja tukevat osallisuutta. Perinteinen yleisurheilu pitää kuitenkin hyvin pintansa uusien lajien rinnalla. IF Raseborg liikuttaa noin 250 urheilijaa alle kouluikäisitä aina veteraaneihin. Nuorimmat urheilijat tutustuvat eri yleisurheilulajeihin nappulaurheilun kautta ja iän karttuessa valitaan muutama laji, joihin panostetaan. Nuorimmat harjoittelevat pari kertaa viikossa ja 16–17-vuotiailla ja sitä vanhemmilla on harjoituksia jopa viisi kertaa viikossa. Toukokuusta aina syyskuun loppuun harjoitellaan ulkona esimerkiksi Tammisaaren keskuskentällä ja Karjaan urheilukentällä. Talvikausi harjoitellaan sisätiloissa.

-Seuramme pyrkii palvelemaan jokaista yleisurheilusta kiinnostunutta – sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta tms. riippumatta. Tarjoamme paljon toimintaa lapsille ja nuorille. Meillä on myös huippu-urheilutoimintaa urheilijoille, jotka tavoittelevat menestystä sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla, unohtamatta kuntoliikuntaa aikuisille. Tällä tavalla haluamme tarjota yleisurheilua mahdollisimman monelle ja tarjota mahdollisuuden kokea monipuolisen liikunnan iloa, valmennuspäällikkö Tommy Högström sanoo.

Nappulaurheilussa koulutetut valmentajat vetävät nuorille liikunnasta kiinnostuneille harjoituksia, jotka alkavat yhteisellä lämmittelyllä, esimerkiksi erilaiset hippaleikit ovat lasten keskuudessa suosittuja. Leikin varjolla lapset tutustutetaan eri yleisurheilulajeihin ja he saavat oppia monipuolisia motorisia taitoja, ryhmässä toimimista ja iloista liikkumista.

 

Yritysten tuella monipuolista liikuntaa

Seuran toiminta on riippuvainen erilaisista tuista, jotta he pystyvät tarjoamaan harrastustoimintaa yleisurheilun saralla, mutta myös tavoitteellisempaa harjoittelua kilpailuja ajatellen. Sponsoroinneilla tuetaan nuorisotoimintaa, kustannetaan urheilijoiden kilpailureissuja ja leirejä sekä rahoitetaan valmentajastipendejä. Seuralla on sponsorointia varten oma ryhmänsä, joka työskentelee tämän parissa ja, joka pyrkii hankkimaan sponsoreita toiminnalle.  IF Raseborgin perinteisiin sponsorointitempauksiin kuuluu myös Kunniakierros, jossa juostaan tai kävellään rataa ympäri tunnin ajan ja osallistujilla on omat tukijansa, jotka rahoittavat suojattiaan könttäsummalla tai kierrossummalla. Seura saa tapahtumalla kerätystä summasta 85 prosenttia ja loput ohjataan piirille ja Suomen Urheiluliitolle. Tämän lisäksi tarvitaan myös muita sponsoreita tukemaan seuran toimintaa.

-Meillä esimerkiksi sisäharjoittelut haukkaavat oman osansa, kun jaamme harjoitusaikoja muiden lajien ja harrastusten kanssa ja asianmukaisen harjoittelun takaamiseksi myös vuokraamme harjoitteluaikaa Pohjan kisakeskuksesta. Olemme hyvin kiitollisia kaikesta sponsoroinnista, joka mahdollistaa tavoitteellisen harjoittelemisen myös talvikautena, Tommy Högström kertoo.

Sponsoroinnin kautta Varuboden-Osla haluaa toimialueellansa olla mukana tukemassa sellaista paikallista toimintaa, joka osallistaa mahdollisimman suuren joukon lapsia, nuoria ja perheitä. Osuuskauppamme tukee siksi etenkin sellaisia paikallisia seuroja, jotka järjestävät toimintaa lapsille ja nuorille ja meille on myös erityisen tärkeää, että sponsoroimamme toiminta tuottaa iloa mahdollisimman monelle. IF Raseborgin myötä moni lapsi on saanut kokea liikunnan iloa ja mukavia hetkiä yleisurheilun parissa ja myös osallistua kilpailuihin.

 

IF Raseborg

Paikka: Raseborg

Perustamisvuosi: 2009

Varuboden-Osla mukana sponsoroimassa toimintaa

Sponsoroinnilla voidaan pitää osallistujamaksut alhaisina, kun sponsoroinneilla katetaan esimerkiksi hallivuokria ja hankitaan liikuntavälineitä.