Kaukalossa kajahtaa – Porvoon Huntersin riveissä pelattu jääkiekkoa jo 25 vuotta


Porvoon Hunters on varsin ansiokkaasti liikuttanut ison määrän lapsia, nuoria sekä aikuisia jääkiekon parissa jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Tänä vuonna seura täyttää jo 25 vuotta. Vuosien saatossa junioritoiminta on kehittynyt, ja tarjonta on tänä päivänä laaja. Jääkiekon suosiota ei maassamme voi ohittaa ja se näkyy myös harrastuksen suosiossa. Toiminta on riippuvaista sponsoroinneista, jäämaksut ovat arvokkaita, ja varusteet ja pelimatkatkin haukkaavat oman summansa. Osuuskauppamme on jälleen tällä kaudella mukana tukemassa Huntersin toimintaa sponsoroinnilla.

25.11.2022

Joukkuehenki huipussa

Porvoolainen jääkiekkoseura Hunters on toiminut jo ansiokkaat 25 vuotta ja tänä aikana moni porvoolainen lapsi ja nuori on saanut viettää aikaa kaukalossa yhdessä muiden jääkiekosta pitävien kanssa. Tänään Huntersissa pelaa niin lapsia, nuoria kuin aikuisia. Keväällä 2022 seura järjesti myös vuonna 2014–2019 syntyneille tytöille ringettekoulun, jonka suosio yllätti iloisesti. Ringettekoulu saikin jatkoa, ja syksyllä moni tyttö jatkoi ringetteharrastustaan. Yhteistä niin jääkiekolle kuin ringettellekin on, että se joukkuelajina harjoittaa yhteistyötaitoja ja sosiaalista kanssakäymistä. Joukkueena toimitaan yhdessä ja tsempataan toisia. Käydessämme keväällä 2022 tutustumassa Hunters U12/U13 -joukkueen harjoituksiin kaikki pojat, joita haastattelimme, nostivat pelaamisessa tärkeimmäksi asiaksi joukkuehengen ja pelikaverit.

– Parasta tässä hommassa on kyllä jäälle meno mahtavien tyyppien kanssa ja meidän joukkuehenki, laiturina ja pakkina pelaava Elmo Kuusela sanoo.

Joukkue harjoittelee 3–4 kertaa viikossa ja tämän ohella moni harrastaa myös muita lajeja kuten esimerkiksi salibandyä ja jalkapalloa. Sarjakautena, lokakuusta maaliskuuhun, pelejä on noin 30 niin tottahan on, että oman joukkueen kanssa vietetään paljon aikaa ja hitsaudutaan yhteen. Ennen sarjakautta käydään myös turnauksissa eri kaukaloissa.

Osallistaa yli 400

Jääkiekkoharrastus osallistaa lasten ja nuorten lisäksi myös suuren joukon vapaaehtoisia ja vanhempia, jotka ovat mukana auttamassa. Lasten harrastus yhdistää vanhempia ja otteluissa heitä tarvitaankin muun muassa toimitsijatehtävissä ja kahvilan pitämisessä. Vanhemmat seuraavat mukana myös pelimatkoilla. Yhdessä tekeminen kasvattaa joukkuehengen lisäksi myös molemminpuolista arvostusta ja kunnioitusta. Lapset ja vanhemmat pelaavat välillä yhdessäkin, esimerkiksi joulun alla otetaan mittaa toisista yhteispelissä.

Jääkiekon pelaamisen voi aloittaa jo kolmevuotiaana, jolloin Huntersin järjestämä kiekkokoulu perehdyttää lapset luisteluun enemmänkin leikin ja yhteisen tekemisen kautta. Suurin osa aloittaa kuitenkin pelaamisen neljä- tai viisivuotiaana. Ensimmäinen joukkue on alle 8-vuotiailla ja tästä harrastusta voi jatkaa vaikka ammattilaiseksi asti.

Jääkiekon pelaamisen lisäksi harjoitteluun kuuluu paljon oheisia. Nämä harjoittavat lihasvoimakkuutta ja erilaisia luistelua tukevia liikkeitä. Hunters haluaa myös kannustaa pelaajiaan kokeilemaan ja harrastamaan muita lajeja. Muut liikuntamuodot tukevat jäällä tarvittavia taitoja. Jääkiekko on vauhdikas ja fyysinen, mutta ennen kaikkea taktiikkaa ja taitoa vaativa joukkuepeli.

Sponsoroinneilla mahdollistetaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa

Osuuskauppamme haluaa omalla toimialueellaan, eli itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla, olla vahvasti läsnä paikallisten toimijoiden ja ihmisten arjessa. Jaamme vuosittain sponsoroinnin kautta oman alueen toimijoille urheilun, kulttuurin ja yhteiskunnallisen toiminnan saralla noin 200 000 euroa. Porvoolainen jääkiekkoseura Hunters on yksi sponsoroimistamme seuroista. Yhteistä kaikille sponsoroimalle toiminnallamme on, että toiminta on suunnattu lapsille ja nuorille osuuskauppamme toimialueella.

Myös Hunters on riippuvainen sponsoroinnista. Osuuskauppamme sponsoroinnilla he kattavat osan jäämaksuista. Jääkiekossa varustukset, pelimaksut ja jäämaksut haukkaavat ison kustannuksen ja siksi sponsorointi on erittäin tervetullutta toiminnan kannalta.

 

 

Porvoo Hunters

Paikka: Porvoo

Perustamisvuosi: 1997

Varuboden-Osla mukana sponsoroimassa toimintaa