Varuboden-Osla uppmuntrar till positiv livssyn med stipendier – i år delas 30 700 euro ut


Handelslaget Varuboden-Osla belönar igen positiva elever och studerande på sitt verksamhetsområde och delar ut stipendier för 30 700 euro. Att uppmuntra till en positiv livssyn är ett viktigt kriterium för Varuboden-Osla och därför delas stipendierna även i år ut till elever som oberoende av skolframgång uppvisar positiv attityd.

31.5.2021

Skolorna har nu i över ett års tid fungerat i exceptionella förhållanden och coronan har påverkat barn och ungas skolgång och fritid mycket. I tider som dessa är det speciellt viktigt att stöda och uppmuntra dem i skolgång och studier. Varuboden-Osla är för sin del igen i år med och stöder stipendieutdelningen i skolor och delar ut stipendier till skolor på handelslagets verksamhetsområde för en summa på totalt 30 700 euro. Stipendierna delas ut i form av presentkort till S-gruppen.

Stipendierna delas ut till elever och studerande som oavsett skolframgång uppvisar positiv attityd. De delas ut i grundskolor, gymnasier och yrkesläroanstalter på handelslagets verksamhetsområde, i östra och västra Nyland och på Åland. Stipendierna är en viktig och fin sak speciellt för mottagarna, och att på vårfesten få ett stipendium och erkännande för det man gjort, är en fin och lite spännande stund som man ofta kommer ihåg långt framöver Också lärarna uppskattar stipendieutdelningen. Det har varit viktigt för vårt handelslag att vara med och uppmuntra barn och unga till positiva handlingar och och stipendieutdelningen har långa anor. Under åren har utdelningskriterierna förblivit nästan oförändrade. Den utdelade summan har också under flera års tid varit drygt 30 000.

– Vi vill redan under skoltiden uppmuntra till att ha en positiv livssyn och att vara serviceinriktad. Därför delas stipendierna ut till elever i sista klass som oavsett skolframgång uppvisar positiv attityd på alla livsområden, säger Varuboden-Oslas administrativa direktör Anne Schneider.

I år delas stipendierna ut till 172 skolor: både svensk- och finskspråkiga yrkesläroanstalter, gymnasier och grundskolor på handelslagets verksamhetsområde, det vill säga östra och västra Nyland och Åland.

 

Tilläggsinformation: Administrativ direktör Anne Schneider, tfn 010 762 6615