Undvik rusning när du handlar inför jul – vårt handelslags matbutiker betjänar med längre öppettider under julveckan


Julen är enligt tradition den brådaste helgen i våra matbutiker och enligt prognoser kommer den brådaste dagen under julveckan att vara torsdag 23.12. För att göra handlandet smidigare och minska på antalet kunder som besöker butiken samtidigt, har våra matbutiker längre öppettider under julveckan. S-market Näse i Borgå betjänar under julen dygnet runt 20–23.12. Mat till julbordet kan man smidigt beställa från matbutiken på nätet. Det lönar sig att så snabbt som möjligt reservera tid för hemleverans eller hämtning under julveckan.

14.12.2021

Smidigt att handla tack vare längre öppettider 

På grund av coronasituationen är det också den här julen vettigt att undvika trängsel när det är möjligt. Vi vill erbjuda våra kunder en möjlighet att julhandla smidigare genom att ha längre öppettider i våra matbutiker: under julen har alla våra matbutiker längre öppettider och S-market Näse i Borgå håller till och med öppet dygnet runt. S-market Näse håller 20–23.12. öppet 24 timmar i dygnet. På julafton har betjänar dagligvaruaffären ända till klockan 17.00.

Också kunderna har önskat längre öppettider. Det är bra att våra matbutiker hållit längre öppet i samband med helgdagar och under de senaste åren har kundernas butiksbesök blivit mycket smidigare. Med längre öppettider kan man exempelvis jämna ut kundmängderna dagarna före helger. Kunderna kan bättre välja en tid när det är lämpligt för dem att gå och handla mat, när de kan fylla på kylskåpet under hela helgen. Om du vill undvika trängsel lönar det sig att besöka butiken under de lugnaste timmarna som typiskt är genast på morgonen före klockan nio eller sent på kvällen och natten, eller handla redan i god tid i början på veckan.

– Vi vill erbjuda så flexibla öppettider som möjligt på våra verksamhetsställen. Vi har fått mycket positiv feedback om att det speciellt inför större helger är mer flexibelt att välja när man ska handla. Det största tacket för att vi kan erbjuda denna möjlighet till våra kunder går naturligtvis till vår personal. Mitt i julruschen är personalen också flexibel med sina arbetsskift, säger markethandelns branschdirektör Bengt Vinberg.

Hyllor fyllda med julens delikatesser

Butikerna har redan i god tid förberett sig för de längre öppettiderna under julen med förhandsbeställningar så att det alla dagar finns tillräckligt med varor. Julbeställningar görs redan på sommaren. Antalet leveransdagar för färskvaror har också ökat, och butiken får in varor med extra leveranser. Våra Mattorg håller också längre öppet för att minska på köer.

I webbutiken ska du boka din egen leveranstid senast nu 

Man kan också behändigt göra sina julinköp på webben. S-gruppens nya matbutik på webben S-kaupat.fi är ett praktiskt alternativ om du vill göra dina inköp bekvämt fast hemma på soffan. Vårt handelslags webbutiker finns i Ekenäs S-market, Kyrkslätt Prisma, Söderkulla S-market i Sibbo och Näse S-market i Borgå. Dessutom finns utlämningsställen i Sale Grani och Karis S-market.

I den nya S-kaupat.fi kan leveranstider reserveras upp till 30 dagar i förväg, så leveranstider för julveckan kan redan reserveras. Webbutikens kapacitet har höjts före jul, men det finns också mer efterfrågan än en vanlig vardagsvecka. Senast nu lönar det sig att reservera sin egen leveranstid, eftersom tidsfönstren inför juldagarna redan fylls i snabb takt. Innehållet i beställningen kan man ännu enkelt redigera närmare leveransdatum.

Kolla julens öppettider för våra enheter här.

Ytterligare information: Bengt Vinberg, branschdirektör (bengt.vinberg@sok.fi, tfn 010 76 266 37)