Undvik julrusning – utnyttja de långa öppettiderna och matbutiken på nätet


Julen är enligt tradition den brådaste helgen i våra matbutiker och enligt prognoser kommer den brådaste dagen under julveckan att vara dagen före julafton. Vårt handelslags långa öppettider gör att det är smidigt att handla och minskar julrusningen. Julmaten kan man också beställa behändigt från matbutiken på nätet, s-kaupat.fi. Det lönar sig att så snabbt som möjligt reservera tid för hemleverans eller hämtning under julveckan.

19.12.2022

Långa öppettider och s-kaupat.fi underlättar julruschen 

Julen är en hektisk tid i matbutikerna, men du kan göra julförberedelserna lättare genom att optimera när du går och handlar eller beställa mat från nätbutiken s-kaupat.fi.  Med våra matbutikers långa öppettiderna vill vi göra det möjligt för våra kunder att julhandla flexibelt. Prisma Kyrkslätt, våra S-marketar, Sale-butiker och ABC-trafikbutiker betjänar också hela julen. På julafton håller butikerna sina dörrar öppna, men stänger tidigare än vanligt.

Kundernas butiksbesök har under de senaste åren blivit alltmer flexibla. Med långa öppettider kan kunderna bättre välja en tid när det är lämpligt för dem att gå och handla mat, när de kan fylla på kylskåpet längs julhelgen. Om du vill undvika trängsel lönar det sig att besöka butiken under de lugnaste timmarna som typiskt är genast på morgonen före klockan nio eller sent på kvällen, eller handla redan i god tid i början på veckan.

– Årets största matfest, julen, hämtar med sig liv och rörelse till våra matbutiker. I år infaller julafton på en lördag och därför julhandlar säkert många redan i början av veckan. Många fyller på det som dukas på julbordet under veckan. De långa öppettiderna i våra butiker och de julhjälpar som hjälper till i de största butikerna kommer säkert att underlätta de värsta julruscherna, säger markethandelns branschdirektör Bengt Vinberg.

 

Hyllor fyllda med julens delikatesser

Butikerna har redan i god tid förberett sig för de långa öppettiderna under julen med förhandsbeställningar så att det alla dagar finns tillräckligt med varor. Julbeställningar görs redan på sommaren. Antalet leveransdagar för färskvaror har också ökat, och butiken får in varor med extra leveranser. Från det mångsidiga sortimentet är det lätt för var och en att plocka sina egna favoriter till julbordet i sin kundkorg. Våra Mattorg håller också längre öppet för att minska på köer. På våra Mattorg finns det många färdiga läckerheter till julbordet om du vill underlätta dina julförberedelser i år.

De kunniga försäljarna vid våra Mattorg ger tips och recept till julbordet. Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget.

 

Kapaciteten i matbutiken på nätet har ökats 

I vårt handelslag ökar vi kapaciteten i vår matbutik på nätet inför helgerna, men det lönar sig ändå att reservera sin egen leveranstid snabbt. Beställningarna kan göras behändigt på nätet när som helst. Beställningarna görs på webbplatsen S-kaupat.fi, där det är enkelt att plocka varorna i varukorgen. De beställda produkterna får man enkelt färdigt plockade och packade från butikens utlämningsställe vid vald tidpunkt. På vårt handelslags område finns det utlämningsställen i S-market i Lovisa, Näse i Borgå, Söderkulla i Sibbo, Ekenäs och Karis, i Prisma Kyrkslätt och Sale Grani. 

Leveranstiden för julveckan kan redan bokas och beställningen kan ändras beroende på butik, ännu kvällen innan. Webbutikens kapacitet har höjts före jul, men det finns också mer efterfrågan än en vanlig vardagsvecka. Senast nu lönar det sig att reservera sin egen leveranstid, eftersom tidsfönstren inför juldagarna redan fylls i snabb takt. Det är enkelt att redigera innehållet i beställningen närmare leveranstiden.

 

Du kan kontrollera hur nätbutiken på din hemort betjänar på adressen s-kaupat.fi.

Kolla julens öppettider för våra enheter här.

Ytterligare information: Bengt Vinberg, branschdirektör (bengt.vinberg@sok.fi, tfn 010 762 6637).