Prisma Kyrkslätt får den populära tjänsten Plocka och skanna i sommar: skanna dina inköp och packa direkt i kassen


Några butiker inom S-gruppen har i två års tid testanvänt en tjänst där kunden kan plocka sina inköp direkt i shoppingkassar och skanna dem redan när hen går runt i butiken. På det sättet blir det enklare vid kassan, när man inte behöver skanna alla produkter skilt och packa dem från kundkorgen i kassen. Tjänsten har fått mycket positiv respons av kunderna och nu får vi också den till vårt handelslag när den tas i bruk i Kyrkslätt Prisma 7.6.

16.3.2022

Mångsidiga sätt att handla 

Kundernas butiksbesök har under de senaste åren blivit alltmer flexibla. Nya sätt att göra inköp i butiken som underlättar den hektiska vardagen har tagits emot positivt. Matbutikerna utvecklas kontinuerligt i takt med att kundernas inköpsvanor och butiksbesök ändras. Vi vill underlätta kundernas vardag och erbjuda olika sätt att handla på. Utöver de traditionella kassalinjerna har det under de senaste åren till exempel kommit självbetjäningskassor och webbutiker, som gör det enklare att gå i butiken och göra sina inköp. I början av juni introducerar vi också tjänsten Plocka och skanna i Kyrkslätt Prisma. Alla de här tillsammans bildar en fungerande helhet och där säkert var och en hittar det sätt som passar bäst.

 

En lättnad speciellt för kunder med stora kundkorgar

Handskannrar och anvisningar om hur tjänsten används kommer att placeras vid ingången till Prisma Kyrkslätt.  Om det behövs hjälper personalen till med att ta i bruk tjänsten och hur man använder handskannern. Kunden tar med sig handskannern vid ingången och skannar sina inköp vartefter att hen plockar dem i sin kasse. Vid snabbkassorna finns ett ställe där handskannrarna återlämnas. När skannern returneras skrivs också ett samlingskvitto ut och det betalar man som normalt i kassan. Vid kassan skannas alltså bara smidigt en streckkod även om man har gjort många kassar med inköp.

– I pilotbutikerna önskade upp till 80 procent av dem som använde tjänsten Plocka och skanna att tjänsten också skulle fortsätta i den egna närbutiken. Det här berättar om hur nöjda kunderna var och vi tror att tjänsten också tas ivrigt emot här i Kyrkslätts området, säger Prismadirektör Jan Lundmark.

Man tar i bruk tjänsten i bruk genom att visa sitt S-Förmånskort i läsaren som finns vid ingången till butiken. När du använder tjänsten första gången ska du godkänna användarvillkoren och efter det räcker det att du visar ditt S-Förmånskort i läsaren och skannern är färdig att användas. Tjänsten är riktad till ägarkunderna i S-gruppen.