Arbetsuppgifter
Restaurangarbetare
På VBO kan du arbeta i en restaurang, ett kafé eller en snabbmatsrestaurang.I en à la carte-restaurang tar du emot gäster med värme, rekommenderar mat och dryck, assisterar vid matlagning, serverar rätter och sköter betalningen.I ett kafé skapar du visuellt tilltalande drycker och andra produkter samt ansvarar för exponeringen i vitrinen. Du rekommenderar goda smakpar till kunderna och ser till att kaféet är rent och trivsamt. Du arbetar självständigt och ansvarar för att kunden får en lyckad serviceupplevelse.I en snabbmatsrestaurang är du snabb i ditt arbetssätt och håller koll även när det piper från flera håll samtidigt. Du arbetar smidigt både i köket och vid kassan och ryggar inte för ett högt tempo.Arbetet i restaurang passar dig som är kvällsmänniska, eftersom kundflödet är störst på kvällar och helger. Du står upp under hela arbetspasset, så din kondition förbättras nästan av sig själv. Du lyckas hos oss om du är samarbetsvillig, kundserviceinriktad och känner till processerna inom din bransch. Du är en lagspelare som tar hänsyn till både kunder och kollegor. Vi värdesätter även din vilja att utvecklas som proffs och din positiva inställning till arbetet.Kock
Som kock erbjuder du läckra smakupplevelser både för stressade lunchgäster och för sällskap som njuter av kvällen. Du ansvarar för beställning, mottagning och lagring av råvaror samt för att råvarorna håller hög kvalitet. En viktig del av ditt dagliga arbete är att säkerställa att kundernas specialdietbehov beaktas i olika maträtter och att hantera kundrespons gällande maträtterna. För att arbetet i köket ska vara effektivt och säkert ansvarar du för att din arbetsmiljö är ren och trygg varje dag.Arbetet i köket passar dig som är kvällsmänniska, eftersom kundflödet är störst på kvällar och helger. Du lyckas hos oss om du är samarbetsvillig och känner till kökets rutiner. Vi värdesätter även din vilja att utvecklas som proffs och din positiva inställning till arbetet.Skiftchef
Som skiftchef fungerar du som arbetsledare under ditt pass och ansvarar, utöver serveringsuppgifter, för att arbetet flyter på, att leda teamet samt att uppsatta mål uppnås. Rollen som skiftchef kräver god stresstålighet, kommunikationsförmåga samt förmåga att organisera och leda teamet för att nå enhetens mål.Arbetet passar dig som är kvällsmänniska, eftersom kundflödet är störst på kvällar och helger. Du står upp under hela arbetspasset, så god fysisk kondition underlättar arbetet. Du lyckas hos oss om du är en stolt yrkesperson som vill dela med dig av din kompetens till andra. Du är samarbetsvillig, kundserviceinriktad och har ett coachande arbetssätt. Vi värdesätter din vilja att utvecklas vidare samt din positiva inställning till arbetet.Köksmästare
Som köksmästare ansvarar du för att planera och utveckla kökets verksamhet tillsammans med restaurangchefen. Du ser till att råvaror beställs, tas emot och lagras korrekt samt att kvaliteten på råvarorna håller hög standard. Du handleder kökspersonalen och säkerställer att köket fungerar effektivt och ekonomiskt. Köksmästaren deltar även i matlagningen och ansvarar för att köket levererar enligt förväntningarna.Arbetet passar dig som trivs med skiftarbete, eftersom kundflödet ofta är störst på kvällar och helger. Du står upp under hela arbetspasset, så god fysisk kondition underlättar arbetet. Du lyckas hos oss om du är en stolt yrkesperson som vill dela med dig av din kompetens till andra. Du är samarbetsvillig, kundserviceinriktad och har ett coachande arbetssätt. Vi värdesätter din vilja att utvecklas vidare samt din positiva inställning till arbetet.Biträdande enhetschef
Biträdande enhetschef är enhetschefens viktigaste förtrogna partner i ledningen av enheten. Hen är en mångsidig expert inom sitt område och en skicklig skiftledare som tillsammans med enhetschefen ansvarar för kundnöjdhet, service, processer, handledning av personalen och det operativa resultatet. Hen tillför mervärde till chefens beslutsfattande genom att utmana och bidra med olika perspektiv, varefter båda engagerar sig sömlöst i att främja den gemensamma verksamhetsplanen tillsammans med personalen.Biträdande enhetschef ansvarar självständigt för enheten under chefens semesterperioder. Vi har biträdande enhetschefer inom alla våra verksamhetsområden, det vill säga inom dagligvaru- och bruksvaruhandel, trafikbutiker samt restauranger.Enhetschef
Enhetschefen är en nyckelperson inom handelslaget som inspirerar och motiverar sitt team att skapa överlägsen service för ägarkunderna. Chefen leder enheten tillsammans med biträdande enhetschef enligt VBO:s och kedjans strategi, värderingar, koncept och riktlinjer, och ser till att kunderna är nöjda, servicen fungerar och processerna löper smidigt. Chefen ansvarar för enhetens resultat och personal. Våra chefer leder verksamheten med ett coachande förhållningssätt och arbetar tillsammans med personalen. I större enheter leder chefen vardagen genom enhetens ansvarspersoner.Enhetschefen är en utbildad yrkesperson inom handel eller restaurangbranschen med gedigen erfarenhet av ansvarsbefattningar och en vilja att ständigt utveckla sin kompetens och enhetens verksamhet. Enhetschefens arbete är mångsidigt och utmanande, och kräver beslutsförmåga samt utmärkta interaktionsfärdigheter.