Ystävänpäivän muistamiset ja herkut osuuskaupastamme


Tiistaina 14. helmikuuta vietämme ystävänpäivää. Suomessa ystävänpäivän vietto on aika uusi tapa ja kalenteriin se tuli vasta 1980-luvun lopulla. Muualla maailmassa päivällä on satoja vuosia vanhat perinteet. Varsinkin Yhdysvalloissa siitä on muodostunut suosittu ja merkittävä juhlapäivä, josta mekin olemme saaneet vaikutteita. Kortit, kukat, suklaat, pienet lahjat ja yhdessäolo kuuluvat ystävänpäivään. Osuuskauppamme ruokakaupat sekä erikoismyymälät ja ravintolat palvelevat ystävänpäivän viettäjiä.

14.2.2023

Tie sydämeen käy vatsan kautta

Ystävänpäivän illalliselle voi kattaa itse tehtyjä ruokia tai oikaista valmiilla herkuilla. Omalle kullalle tai isommalle ystäväporukalle on mukava kattaa esiin maistuvia herkkuja ja nauttia yhdessäolosta hyvän ruoan merkeissä. Myös yhdessä kokkailu on mukavaa puuhaa, ja mitäpä jos ystävien kanssa kokkaisittekin kokonaisen ystävänpäivän menun. Tarjoiluun löydät vinkkejä myös Yhteishyvän lukuisista resepteistä. Osuuskauppamme S-marketeista, Sale-kaupoista, Prismasta sekä ABC-asemien marketeista löydät laajan valikoiman ruokia ja raaka-aineita ystävänpäivän herkutteluun. Jos haluat vaivattoman ystävänpäivätarjoilun niin voit vaikka hankkia kaikki tarjottavat myös valmiina Ruokatoreiltamme. Osuuskaupallamme on yhdeksän Ruokatoria S-markettiemme yhteydessä. Itäisen Uudenmaan S-marketeista Loviisassa, Porvoon Näsissä, Sipoon Nikkilässä ja Söderkullassa on Ruokatorit ja Länsi-Uudenmaan myymälöistä Kauniaisista, Tammisaaresta, Karjaalta ja Inkoosta löytyvät Ruokatorit. Myös Kirkkonummen Prismassa ja Ahvenanmaalla Jomalassa asiakkaita palvelee Ruokatori. Ruokatorien myyjät auttavat mielellään ja heiltä kannattaakin kysyä vinkkejä ja reseptejä. 

Suklaat ja muut herkut ovat mukava tapa muistaa ystäviään. Ruokakauppamme ovat ystävänpäiväksi tehneet teemaan sopivia esillepanoja, josta löydät makeiset ja muut muistamiset helposti ostostesi lomassa. Valikoimistamme löytyy perinteisten sydänmakeisten lisäksi myös monen pienen paikallisen lähituottajamme makeisia. Itse tehty kakku tai itsetehdyt leivonnaiset ovat myös oiva muistaminen ystävänpäivänä.

Juhlistetaan ystävänpäivää kukkasin

Kukat kuuluvat oleellisena osana tätä juhlapäivää. Niillä muistetaan ystäviä, rakkaita ja läheisiä, ja viestitään kuinka tärkeitä he ovat. Monelle ruusu on ehdoton ykkösvalinta ystävänpäiväksi, mutta myös sesongin kotimaiset tulppaanit ovat vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan. Helmikuu on kotimaisten tulppaanien parasta sesonkia ja niitä myydäänkin paljon niin marketeistamme kuin S-Garden-kukkakaupastamme.  Muita suosittuja ystävänpäiväkukkia ovat neilikat, liljat ja germinit. Ruukkukasveista orkidea on suosittu lahja ystävänpäiväksi. Porvoon S-Gardenissa on leikkokukissa valinnanvaraa, ja floristit ovat tehneet myös valmiiksi paljon kimppuja ystävänpäiväksi. Ystävänpäivänä myydään paljon kimppuja, ja siksi on hyvä tilata omansa etukäteen, jotta voi varmistua siitä, että saa juuri sen unelmiensa kimpun, jonka haluaa ystävälleen antaa.

Yhteisiä hetkiä

Ystävänpäivänä tavataan ystäviä ja läheisiä ja siihen kuuluu myös vahvana osana maistuva ruoka ja kiireettömyys. Porvoossa sijaitseva ravintola Rosso tarjoilee italialaisia ruokia ja napolilaisia ja roomalaisia pitsoja. Mikä olisikaan ihanampaa kuin nauttia ystävien seurasta ja hyvästä ruosta, joka tarjoillaan valmiina pöytään. Ja kun joku muu seisoo hellan ääressä, niin teille jää enemmän aikaa vaihtaa kuulumisia. Näin ystävänpäivänä moni nauttii illallisensa ravintolassa ja siksi kannattaa tehdä pöytävaraus ajoissa, niin varmistaa herkutteluhetken haluamana ajankohtana.

Porvoossa sijaitsee myös joulukuun alussa remontin jälkeen avattu kahvila Bacaro Doppio. Taidetehtaalla sijaitseva kahvila tarjoilee nautiskelijoille italialaisvivahteisia kahvilatuotteita erikoiskahveista makeisiin ja suolaisiin purtaviin.  Espressojen ja erikoiskahvien raaka-aine jauhetaan paikan päällä, suolaiseen nälkään voi nautiskella herkullisia pariloituja leipiä, kuten focaccioita ja panineja. Makeina herkkuina tarjoillaan italialaistyylisiä leivonnaisia ja Loviisassa käsintehtyä artesaanijäätelöä. Lahjakortti lempiravintolaan tai kahvilaan on myös oiva lahjavinkki.

Osuuskauppamme toivottaa mukavaa ystävänpäivää