Vihreät Mielinauhat tulevat kauppoihin tänään – Ostamalla tuet mielenterveystyötä


Vuoden 2024 mielinauhat ja muut kampanjatuotteet tulevat myyntiin tänään 3. huhtikuuta.

3.4.2024

Osuuskauppa Varuboden-Osla osallistuu osana S-ryhmää tänäkin vuonna MIELI ry:n Mielinauha-keräykseen, jolla kerätään varoja kotimaiseen mielenterveystyöhön ja kriisiauttamiseen. Keräysaikana huhti–kesäkuussa kaikissa marketeissa on myynnissä vihreitä Mielinauhoja sekä muita kampanjatuotteita. Tämän vuoden uutuutta, Mielinauha-leikkokukkakimppua, myydään ruokakaupoissa huhtikuussa.

Jokainen mieli tarvitsee lohtua

Mielinauha-kampanja kannustaa ihmisiä puhumaan mielenterveydestä ja mielen ongelmista sekä vähentää ongelmiin liittyvää leimautumista. Kampanjan pääviesti on tänä vuonna: Jokainen mieli tarvitsee lohtua. Tue, kuuntele, ole läsnä. Sellaista ihmistä ei maan päällä ole, joka ei joskus tarvitsisi lohtua. Osallistumalla MIELI ry:n Mielinauha-kampanjaan olet mukana antamassa apua ja lohtua niille, jotka sitä juuri nyt tarvitsevat.

Tämän vuoden Mielinauhan on suunnitellut Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailun voittaja Henna Lampinen. Vihreässä nauhassa on kaunis kuvitus, joka suunnittelijan omin sanoin korostaa lohdun, kosketuksen ja yhteisöllisyyden merkitystä. Kampanjan kasvo on tänä vuonna laulaja-lauluntekijä Samu Haber.

Neljä euroa maksavan mielinauhan lisäksi myynnissä on kampanjatuotteita, joiden myynnistä menee tietty osuus keräykseen. Uutena tuotteena mukana on Mielinauha-leikkokukkakimppu, joka on myynnissä 3.4.–16.4. kaikissa Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa ja tämän jälkeen 30.4. asti Prismoissa ja suurimmissa S-marketeissa. Lahjoitamme jokaisesta myydystä kimpusta 20 senttiä Mielinauha-keräykseen. Lisäksi myynnissä on muutamia muitakin kampanjatuotteita mm. FASTilta.

Mielenterveys tärkeä osa työhyvinvointia

Varuboden-Oslassa on tehty pitkäjänteistä työtä työntekijöiden mielen hyvinvoinnin edistämiseksi. Organisaatiokulttuurissa painotetaan avoimuutta, tasa-arvoisuutta ja välittämistä.

Yksi matalan kynnyksen palveluista on Mielen olkapää ja sparri. Yhteistyössä Terveystalon kanssa kehitetty palvelu koostuu kolmesta osasta. Vuorokauden ympäri toimiva chat-palvelu on ensimmäinen tilaisuus purkaa mieltä. Sieltä varataan aika videovastaanotolla tapahtuvaan, mielen taitoja vahvistavaan sparriin. Tarpeen mukaan työntekijä ohjataan digikanavista työterveyteen ja hoidolliseen lyhytpsykoterapiaan.

Koska julkiset mielenterveyspalvelut ovat niin ruuhkautuneita, Varuboden-Oslassa on nähty tärkeäksi varmistaa nopea hoitoon pääsy työterveyshuollon puitteissa. Työtehtäviä ja työaikoja voidaan myös tarpeen mukaan muokata mielenterveysperustein, eli huomioiden yksilöllisiä tarpeita muun muassa palautumisen ja työtehtävien kuormittavuuden perusteella.

Ostamalla Mielinauhan tuet suomalaista mielenterveystyötä.