Varuboden-Oslan asiakasomistajatalouksista lähemmäs 40 prosenttia sinkkutalouksia


15.2.2021

Tilastokeskuksen mukaan yksin asuvien määrä on Suomessa yli 1,2 miljoonaa. Osuuskauppamme asiakasomistajatalouksista lähemmäs 40 prosenttia on sinkkutalouksia. Onko asiakasomistajuudesta hyötyä, kun asuu taloudessa yksin ja minkä suuruisia summia Bonusta tällöin pystyy kerryttämään?

”Keskittämällä kertyy ihan mukavia summia”

Asiakasomistajamme Sari Stigman kuuluu siihen 40 prosenttiin, jonka talouteen kuuluu yksi henkilö. Sari on ollut osuuskauppamme asiakasomistajana aina vuodesta 2007 asti. S-Etukortti on kulkenut matkassa jo tovin ja sitä on vilautettu monissa eri toimipaikoissa. Tämä on aivan selvästi kannattanut. Sari käyttää kuukaudessa noin 400 euroa päivittäistavaroihin ja ostaa lisäksi käyttötavaroita muun muassa Sokoksen ja Prisman verkkokaupoista, ja tämän myötä hänelle kilahtaa Bonuksia kuukaudessa keskimäärin 30 euroa.

– Olen tietoisesti pyrkinyt keskittämään ostokseni paikkoihin, joista saa Bonusta. S-marketit ja Prisma ovat lempiostospaikkojani. Autoilevana ihmisenä tankkaan autoni ABC-asemilla ja samalla käytän myös heidän muita palveluitaan. Minusta on mukavaa, että osuuskaupan omien yksiköiden lisäksi on monia yhteistyökumppaneita, jotka myös myöntävät Bonuksia. Itselläni on esimerkiksi vakuutukset LähiTapiolassa ja käytän Silmäaseman palveluita. Luulen, että juuri tämän keskittämisen ansiosta saan kuukausittain kivan summan Bonuksia tililleni, Sari sanoo.

Bonukset säästöön

Bonukset maksetaan asiakasomistajien tileille viimeistään kuukauden 10. päivä. Bonukset voi käyttää oman mielensä mukaan. Esimerkiksi S-Pankki on jo useamman vuoden ajan tarjonnut mahdollisuuden siirtää Bonukset automaattisesti eri rahastoihin. Tämä on kätevä tapa pistää Bonukset tuottamaan, jos itsellä ei ole selkeää säästökohdetta valmiiksi mietittynä. Tätä joustavaa ja helppoa tapaa suosii myös Sari omassa säästämisessään.

– Minulla Bonukset menevät suoraan rahastoon, koska koen että ne ovat ns. ”ylimääräistä” rahaa. S-mobiilista on kiva seurata arvon muutoksia, Sari kertoo omasta säästökohteestaan.

S-mobiili helpottaa myös muilla tavoin asiakasomistajien arkea. Ilmaisella sovelluksella voit tarkastella omaa Bonustilannettasi, etsiä lähelläsi olevia hyviä tarjouksia, maksaa laskuja ja täällä pysyvät myös kuitit hyvässä tallessa sähköisessä kuittiarkistossa. Viime vuonna yli 3000 osuuskauppamme sinkkutalouksissa asuvaa henkilöä latasi S-mobiilin käyttöönsä.

Asiakasomistajan lukuisat edut

Sinkkutaloudet, siinä missä muunkinlaiset asiakasomistajataloudet, hyötyvät myös muista lukuisista eduistamme ja kampanjoistamme. Osuuskauppamme omien etujen rinnalla on paljon valtakunnallisia etuja ja hyötyjä. Sarin mielestä esimerkiksi maksutapaetu on asia, joka kannustaa asiakasomistajuuteen.

– Maksaessani S-Etukortillani S-ryhmän toimipaikoissa saan myös 0,5 prosentin maksutapaedun, Sari kertoo.