Varuboden-Oslalle jo toistamiseen kunniamaininta Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa


Osuuskauppamme sai jo toista vuotta putkeen kunniamaininnan Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa yhdenvertaisuuden esimerkillisestä edistämisestä. Tänä kesänä osuuskauppaamme haki yli 2400 kesätyöntekijää, mikä on ennätysmäärä. Heistä 524 nuorta sai töitä eri yksiköistämme. Haastattelimme kaikki hakijat henkilökohtaisesti. Olimme jo viidettä kertaa mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia.

7.10.2021

Haastattelukokemus kaikille hakijoille

Viime vuosina osuuskaupassamme on panostettu sekä työntekijöiden rekrytointiin että perehdytykseen. Tänä kesänä kaikki hakijat haastateltiin henkilökohtaisesti livevideon välityksellä.

– Ensimmäistä kesätyötä hakiessa voi olla haastavaa pelkän hakemuksen välityksellä tuoda omaa intoa ja osaamista sekä persoonaa esille, erityisesti henkilöille, joille kirjallisen materiaalin tuottaminen voi olla hankalampaa, joten halusimme tarjota kaikille hakijoillemme mahdollisuuden haastatteluun. Pyrimme myös parantamaan hakijakokemusta kysymällä hakulomakkeella ainoastaan välttämättömät tiedot ja tekemällä hakemisesta näin ollen mahdollisimman nopeaa. Haastattelukutsut lähetimme sähköpostitse kaikille hakijoillemme, ja haastattelut pidimme livevideon välityksellä pienissä 2–4 henkilön ryhmissä. Uskomme, että nuorille kokemus siitä, että ovat päässeet aidosti kertomaan itsestään, vahvistaa kokemusta kuulluksi ja huomioiduksi tulemisesta, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen kertoo.

Nuorille myönteisiä työkokemuksia myös poikkeusaikana

Koronatilanne kohteli nuoria rankasti, kun harrastustoiminta laitettiin tauolle, kokoontumisia rajoitettiin ja etäopetus koneiden välityksellä oli arkea pidemmän ajanjakson ajan, ja jopa kesätyömahdollisuuksia on ollut yleisesti aiempaa vähemmän. Olemme ylpeitä, kun pitkään jatkuneen poikkeustilanteen aikana osuuskauppamme pystyi tarjoamaan nuorille kesätyöpaikkoja sekä Tutustu- ja tienaa -harjoittelupaikkoja ja tänä kesänä palkkasimmekin ennätysmäärän nuoria.

– Kesätöillä on suuri merkitys nuorille paitsi taloudellisessa mielessä, myös osallisuuden kokemuksen ja tulevaisuuden työllistymisen kannalta. Ykköstavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työkokemuksia. Työpaikalla nuoret saavat myös kokea itsensä tasavertaiseksi osaksi työyhteisöä ja kuuluvansa joukkoon, Paula Pajunen sanoo.

Yhdenvertaisuuden edistäjä

Olemme osuuskaupassamme jo monen vuoden ajan kehittäneet rekrytointiprosessia yhä hakijaystävällisemmäksi. Olemme muun muassa siirtyneet käyttämään videohaastatteluja lyhyen kirjallisen hakemuksen lisäksi. On vastuullista pohtia niitä keinoja ja vaihtoehtoja, joilla saadaan lisättyä yhdenvertaisuutta erilaisten henkilöiden työnhaussa ja toivottavasti näiden keinojen avulla työyhteisön monimuotoisuus kaiken kaikkiaan lisääntyy.

– Osuuskaupassamme monimuotoisuuden edistäminen työyhteisöissä on kirjattu HR-työn strategiseksi vastuullisuustavoitteeksi, joten kunniamaininta tuntuu juuri siksi hienolta. Iso kiitos kuuluu myös toimipaikkojemme perehdyttäjille ja kummityöntekijöille, jotka ottavat nuoret vastaan yksikössä. Me työnantajina pystymme varsin pienillä teoilla varmistamaan nuorille myönteisiä työkokemuksia, kun tarkastelemme huolellisesti omia toimintatapojamme ja kehitämme niitä jatkuvasti, Paula Pajunen toteaa.