Varuboden-Oslaan ennätysmäärä kesätyönhakijoita – huikeat 2400 hakijaa


Varuboden-Oslaan haki tänä vuonna ennätysmäärä kesätyöntekijöitä, kun yhteensä 2400 hakijaa laittoi osuuskauppaan hakemuksensa. Osuuskauppamme palkkaa jälleen tänä kesänä noin 450 henkilöä kesätyöhön ja kesäharjoitteluun. Suurin osa heistä sijoittuu kaupan alalle, mutta myös liikennemyymälöissä, ravintoloissa, puutarhakaupassa ja Porvoon Sokoksella näkee tulevana kesänä monia kesätyöntekijöitä työn touhussa.

5.5.2021

Ennätysmäärä hakijoita

Vuosittain Varuboden-Osla palkkaa lähemmäs 500 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa avuksi kesäsesongin ajaksi. Joukossa on aina paljon uusia kasvoja, mutta iso määrä on myös sellaisia kesätyöntekijöitä, jotka palaavat vuosi vuoden jälkeen työskentelemään osuuskauppaamme esimerkiksi opintojensa keskellä. Viime kesänä oli jo havaittavissa pientä kasvua hakijamäärässä, mutta tämä vuosi toi mukanaan ennätysmäärän kesätyönhakijoita. Kaiken kaikkiaan osuuskauppamme haki täksi kesäksi töihin 2400 henkilöä. Heistä noin 450 saa kesätyöpaikan joissakin osuuskauppamme lukuisista toimipaikoista. Määrä on suuri, kun vertaamme siihen, että vakinaisesti työllistämme noin 900 henkilöä.

Rekrytointiprosessi poikkeusoloissa

Varuboden-Oslassa on viime vuosina panostettu paljon rekrytointiin ja työntekijöiden perehdytykseen, ja tämä koskee tietenkin myös kesätyöntekijöitä ja -harjoittelijoita. Vuosittain kesätyöntekijöille tehdään kysely, jonka avulla pystytään kehittämään paitsi kesätyökokemusta kaiken kaikkiaan, myös rekrytointia ja perehdytystä yhä työntekijäystävällisempään suuntaan.

Poikkeusolojen vuoksi kaikki hakijat haastateltiin tällä kertaa videon välityksellä. Kokemus oli varmasti uusi monelle hakijalle mutta niin myös osuuskaupan päälliköille. Kaiken kaikkiaan palaute oli positiivista myös tästä jouhevasta tavasta hoitaa haastattelut näin korona-aikana.

– Meillä Varuboden-Oslassa on nähty yhteiskunnallisesti tärkeäksi vastuullisuusteoksi tarjota mahdollisimman monelle nuorelle mahdollisuus kesätyöhön ja siten olla osaltamme estämässä esimerkiksi nuorten syrjäytymistä. Ja jokainen meistä varmaan muistaa sen fiiliksen, kun sai ensimmäisen palkan tekemästään työstä tililleen – eihän sitä ylpeyttä voittanut mikään ja käyttökohdekin oli jo valmiiksi mietittynä, sanoo henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen.

Kesätyöntekijät mukana takaamassa laadukkaan palvelun

Koko korona-ajan on Varuboden-Oslan henkilökuntaa siirtynyt joustavasti mm. ABC-asemilta marketkaupan puolelle, joten osuuskaupassa ei ole koko vuoden aikana ollut tarvetta lomautuksiin. Kesän edetessä koko liiketoiminta palaa varmasti yhä normaalimpaan arkeen, ja työntekijät siirtyvät taas omiin töihin – ja kesälomille. Tällöin kesätyöntekijät ja harjoittelijat ovat korvaamaton apu liiketoimintamme sujuvuuden kannalta. He varmistavat, että vakituinen henkilökuntamme saa viettää hyvin ansaitun kesäloman ja silti asiakasomistajamme tulevat iloisesti palvelluksi.

Kaikki hakijat tärkeitä

Kun hakijamäärät ovat suuret on selvää, että kaikkia halukkaita ei valitettavasti ole mahdollista palkata.

– Monelle hakijalle tämä on voinut olla ensimmäinen kosketus rekrytointiprosessiin, joten koemme ihan erityisen tärkeänä, että kaikille jäisi hyvä fiilis. Hakeminen on siis tehty mahdollisimman helpoksi, esimiestemme haastatteluosaamiseen on panostettu ja kaikille hakijoille on vastattu prosessin päätteeksi. Olemme myös muistaneet kaikkia hakijoita lähettämällä kiitoskortin, ja tämän esittämällä hakija saa suklaalevyn mistä tahansa yksiköstämme. Toivottavasti kaikille hakijoille jää siis hakuprosessistamme joka tapauksessa hyvä maku suuhun, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen sanoo.