Varuboden-Osla palkkaa kesätyöntekijöitä aikaisempien vuosien tapaan myös korona-aikana


18.5.2020

Osuuskauppa Varuboden-Osla palkkaa jälleen tänä kesänä 350 nuorta kesätyöhön ja kesäharjoitteluun.

– Monet yritykset keskeyttivät rekrytointinsa jo aikaisemmin keväällä, mutta me päätimme jatkaa normaaliin tapaan, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen kertoo. Epidemiatilanne on nuorille muutenkin hyvin vaikea, ja halusimme omalta osaltamme tukea nuorten jaksamista tarjoamalla heille kesätöitä normaaliin tapaan. Nuorille kesätyö on myös tärkeä askel tulevaisuuden kannalta.

Varuboden-Oslassa on viime vuosina panostettu paljon työntekijöiden perehdytykseen, ja tämä koskee tietenkin myös kesätyöntekijöitä ja -harjoittelijoita.

– Teimme viime vuonna kyselyn kesätyöntekijöillemme, ja siinä kiiteltiin paitsi toimipaikkojemme hyvää ilmapiiriä myös perehdytystä, Paula Pajunen kertoo. Perehdytystä kehitetään jatkuvasti, ja tänä vuonna olemme tuoneet uusille työntekijöillemme verkko-oppimismoduuleja.

Koronavirusepidemiaa on koko kevään ajan huomioitu kaikissa toimipaikoissa mm. asiakasviestinnässä, siivouksessa sekä työntekijöiden suojavälineissä ja -käytännöissä. Myös kesätyöntekijöille on kerätty oma tietopaketti turvallisuusasioissa, ja heidät perehdytetään näihin rutiineihin toimipaikoissa.

– Olemme myös viestineet tilanteesta kesätyöntekijöillemme etukäteen, ja mm. kertoneet mitä suojavälineitä henkilökunnallamme on käytössä.

Yksi kesätyöntekijöistä on lapinjärveläinen, liiketaloutta opiskeleva Christian Svenskberg, joka työskentelee jo toista kesää S-market Loviisassa.

– Hain useampaa paikkaa, mutta Varuboden-Osla oli ainoa, joka pystyi takaamaan minulle työpaikan koko kesäksi, Christian Svenskberg kertoo.

Myös Christian kiittelee perehdytystä ja työpaikan hyvää ilmapiiriä.

– Täällä saa aina apua, kun sitä tarvitsee. Koronaepidemia ei huolestuta minua, minulla on turvallinen olo työpaikalla.

Vallitsevan poikkeustilanteen aikana Varuboden-Oslassa henkilökuntaa on siirtynyt joustavasti mm. ABC-asemilta marketkaupan puolelle, joten osuuskaupassa ei ole ollut tarvetta lomautuksiin. Kesäkuun alusta liikennemyymälät ja ravintolat palaavat jälleen normaalimpaan arkeen, ja työntekijät siirtyvät taas omiin töihin – ja kesälomille.

– Olemme todella iloisia, että meille on taas tulossa iso porukka nuoria auttamaan meitä kesän yli. Samalla voimme myös tukea nuoria tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen sanoo.