Varuboden-Osla on edelleen Suomen innostavimpia työpaikkoja


Osuuskauppa Varuboden-Osla on jälleen Suomen innostavimpien työpaikkojen joukossa. “Suomen innostavimmat työpaikat” -tunnustus myönnetään vuosittain organisaatioille, jotka ovat suoriutuneet parhaiten Eezy Flown työtyytyväisyystutkimuksessa. Varuboden-Osla on kuulunut tähän kärkijoukkoon jo vuodesta 2019.

19.3.2024

Työtyytyväisyys Varuboden-Oslalla on säilynyt korkeimmalla mahdollisella tasolla “AAA Erinomainen”, johon yltää vain kuusi prosenttia yrityksistä. Työtyytyväisyysindeksi 77,8 ylittää suomalaisen työntekijänormin 8,5 pisteellä. VBO:laiset myös mielellään suosittelevat työnantajaansa muille, mikä näkyy suositteluindeksi eNPS:n kipuamisessa peräti 41:een.

– Henkilöstön sitoutuneisuus ja tyytyväisyys vaikuttaa tutkitusti myös asiakastyytyväisyyteen, ja saammekin usein asiakkailta kiitosta siitä, että henkilöstön hyvän fiiliksen huomaa heti toimipaikkaan astuessaan, kertoo Varuboden-Oslan henkilöstöjohtaja Paula Pajunen.

Varuboden-Oslalle tunnusomaista on hyvä yhteishenki ja kaverin auttaminen. Toimipaikoissa korostetaan yhdessä tekemistä ja toimivaa viestintää tiimin kesken. Osuuskaupassa luodaan yhteistä hyvää avoimella, rehellisellä ja joustavalla tiimityöllä.

– Kantavana teemana vuonna 2023 on ollut meidän viidennen, meille ikioman ja koko henkilöstön kanssa yhdessä luomamme arvon lanseeraus: työskentelemme yhdessä toistemme hyväksi. Tämä lupaus on toteutunut työyhteisöissämme hienosti, ja olemmekin saavuttaneet Suomen yleisnormia parempia tuloksia lähes kaikilla osa-alueilla, mutta erityisesti yhteistyöstä toimipaikkojen välillä ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtimisesta, Paula Pajunen kertoo.

Tärkeimpänä kehityskohteena nostettiin tällä kertaa perehdyttäminen.

– Meillä onkin heti tartuttu härkää sarvista, sillä starttasimme vuodenvaihteessa uudistetun keskitetyn perehdytyksen mallin. Koulutettujen vastuuperehdyttäjien vetämillä perehdytystilaisuuksilla varmistamme, että kaikki uudet kollegamme saavat samat hyvät eväät onnistumiseen.

Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus kertoo henkilöstön korkeasta omistautuneisuudesta sekä yrityksen toimintojen pitkäjänteisestä ja osallistavasta kehittämisestä. Tunnustus myönnetään vuosittain niille Eezy Flown PeoplePower-tutkimukseen osallistuneille organisaatioille, joiden henkilöstötutkimustulokset ovat olleet poikkeuksellisen hyvät. Tutkimus teetettiin Varuboden-Oslassa 16.10.–5.11.2023. Suomen innostavimpien yritysten lista julkaistiin Innostavimmat -tulevaisuusseminaarissa 19.3.2024.