Varuboden-Osla mukana toista vuotta Mielinauha-kampanjassa – Ostamalla Mielinauhan tuet mielenterveystyötä


S-ryhmä ja myös osuuskauppamme osallistuu Mieli ry:n Mielinauha-keräykseen jo toista vuotta peräkkäin. Tänä vuonna Mielinauha on järjestyksessään kuudes kampanjavuosi. Kampanjalla kerätään varoja kotimaiseen mielenterveystyöhön ja kriisiauttamiseen. Keräysaika on huhtikuun alusta kesäkuun loppuun ja tänä aikana kaikissa marketkaupan yksiköissämme on myynnissä vihreät Mielinauhat. Kampanjan aikana myyntiin tulee myös kampanjatuotteita, kuten Mielinauha-ruusukimppu, jota myydään huhti- ja toukokuussa osassa toimipaikkojamme.

30.3.2023

Jokaisen mieli tarvitsee joskus tukea

Osuuskauppamme on jo toistamiseen mukana tärkeässä Mielinauha-kampanjassa ja mielenterveystyötä voi tukea ostamalla marketkaupan yksiköistämme 4 euron arvoisen Mielinauhan 30.3.–30.6.2023 välisenä aikana. Mielinauha-kampanjan pääviesti on tänä vuonna ”Jokainen mieli on joskus solmussa. Joskus elämän solmukohdista selviää yksin, toisinaan selvittämiseen tarvitaan apua. Osallistumalla MIELI ry:n Mielinauha-kampanjaan tuet jokaisen mahdollisuutta tulla kuulluksi ja purkaa mielensä solmuja.”

Poikkeuksellinen maailmantilanne ja epävarmuus kuormittavat suomalaisten mielenterveyttä ja avun tarve on kasvanut kaikenikäisillä. Monilla ihmisillä on turvaverkko tai keinot selvitä elämää mullistavista asioista yksin. On myös yhtä tavallista, että joissain elämän solmukohdissa tarvitsee apua, selviytyäkseen mieltä painavista asioista. Huolet helpottavat, kun ne voi jakaa, ja tärkeää onkin pystyä puhumaan myös niistä vaikeista mieltä kuormittavista asioista.  Nykytilanteessa positiivista onkin se, että mielenterveyden sairauksille on annettu kasvot ja mielen hyvinvoinnista uskalletaan puhua enemmän ja myös pyytää apua.

Osuuskaupassamme mielen terveys tärkeää hyvinvoivan työyhteisön kannalta

Osuuskaupassamme on pitkäjänteisesti tehty töitä työntekijöiden mielen hyvinvoinnin edistämiseksi. Osuuskaupassamme kaikki on lähtenyt organisaatiokulttuuristamme, jossa painotamme avoimuutta, tasa-arvoisuutta ja välittämistä.

Henkilöstölle on suunniteltu paljon tukikeinoja muun muassa varhaisen tuen malli. Yksi matalan kynnyksen palveluistamme on Mielen Olkapää ja sparri. Yhteistyössä Terveystalon kanssa kehitetty palvelu koostuu kolmesta osasta. Vuorokauden ympäri toimiva chat-palvelu on ensimmäinen tilaisuus purkaa mieltä. Sieltä varataan aika videovastaanotolla tapahtuvaan, mielen taitoja vahvistavaan sparriin. Tarpeen mukaan työntekijä ohjataan digikanavista työterveyteen ja hoidolliseen lyhytpsykoterapiaan. Koska julkiset mielenterveyspalvelut ovat niin ruuhkautuneita, osuuskaupassamme on nähty tärkeäksi varmistaa nopea hoitoon pääsy työntekijöillemme työterveyshuollon piirissä. Työtehtäviä ja työaikoja voidaan myös tarpeen mukaan muokata mielenterveysperustein, eli huomioiden yksilöllisiä tarpeita muun muassa palautumisen ja työtehtävien kuormittavuuden perusteella.

Mielinauha-kampanja alkaa 30.3. ja jatkuu 30.6.2023 asti. Kampanjalla tuetaan mielenterveystyötä ja kriisiauttamista. Mielinauha-keräykseen voi osallistua ostamalla neljän euron arvoisen Mielinauhan osuuskauppamme marketyksiköistä tai lahjoittamalla rahaa. Mielinauha-kampanjassa ovat mukana kaikki marketkaupan yksikkömme: Prisma, S-market, Sale ja ABC. Lisäksi tuotteita myydään myös Porvoon Sokoksessa. Tietoa osallistumismahdollisuuksista löytyy keräyksen verkkosivuilta mielinauha.fi.

Kun ostat osuuskauppamme ruokakaupan kassalta Mielinauhan, tuet tärkeää mielenterveystyötä.