Varuboden-Osla lahjoittaa 50 000 euroa vapaaehtoiselle meripelastukselle


Osuuskauppa Varuboden-Osla lahjoittaa 50 000 euroa Suomen Meripelastusseuralle ja Ålands Sjöräddningssällskap -järjestölle. Lahjoitus tehdään osuuskaupan hallintoneuvoston käyttörahastosta, josta tuetaan paikallisia hyväntekeväisyyskohteita.

18.6.2024

Veneilykausi on alkanut, ja erityisesti juhannus on kiireistä aikaa meripelastukselle. Osuuskauppa Varuboden-Osla haluaa tukea meripelastuksen tärkeää työtä, joka on erityisen ajankohtaista nyt kesällä. Lahjoituksen avulla meripelastajat voivat kehittää toimintaansa ja hankkia uutta kalustoa.

– Varuboden-Osla on rannikon osuuskauppa, joten meripelastus tuntui meistä luonnolliselta lahjoituskohteelta. Meripelastus on elintärkeää niin veneilijöille, kalastajille kuin rannikon asukkaillekin, ja vapaaehtoisten meripelastajien rooli on tässä aivan avainasemassa. Osuustoiminnallisena yrityksenä olemme sitoutuneet edistämään alueemme hyvinvointia ja iloisia siitä, että voimme olla mukana tukemassa tätä arvokasta toimintaa, sanoo hallintoneuvoston puheenjohtaja Leena Munter.

Mantereella lahjoituksen vastaanottaa alan keskusjärjestö Suomen Meripelastusseura ry, joka ohjaa rahan eteenpäin Varuboden-Oslan toiminta-alueella toimiville paikallisjärjestöille. Näitä ovat Porvoon, Porkkalan, Tammisaaren, Inkoon, Hangon sekä Loviisanseudun Meripelastajat. Ahvenanmaalla lahjoituksen saa Ålands Sjöräddningssällskap rf.

Suomen Meripelastusseura on vapaaehtoinen meripelastusjärjestö, joka avustaa merihätään joutuneita, antaa ensiapua, harjoittaa ennaltaehkäisevää toimintaa ja kouluttaa merenkulkijoita. Ålands Sjöräddningssällskap toimii Ahvenanmaan maakunnassa ja ympäröivillä merialueilla.

– Olemme todella iloisia ja kiitollisia Osuuskauppa Varuboden-Oslan upeasta lahjoituksesta. Jäsenyhdistyksemme vastaavat itsenäisesti operatiivisesta toiminnasta, kuten pelastusalusten polttoaineen hankinnasta ja alusten ylläpidosta. Merkittävä lahjoitus auttaa pitämään vapaaehtoiset meripelastajat vesillä kaikkien vesillä liikkujien turvana, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

– Oli erittäin ilahduttava yllätys, että Varuboden-Osla päätti tukea meitä avokätisellä lahjoituksellaan. Näillä varoilla on meille pienenä yhdistyksenä suuri merkitys toimintamme ylläpitämisessä ja parantamisessa, jotta pystymme puolestaan auttamaan kaikkia merellä apua tarvitsevia. Olemme myös iloisia ja ylpeitä siitä, että työmme ja kaikki aika, jonka vapaaehtoisemme käyttävät muiden auttamiseen, tunnustetaan ja palkitaan, kiittelee Ålands Sjöräddningssällskapin toiminnanjohtaja Stephan Remmer.

Lahjoitus maksettiin yhdistyksille toukokuussa 2024.

Osuuskauppa Varuboden-Oslan hallintoneuvosto voi tehdä lahjoituksia käyttörahastostaan hyviksi katsomilleen kohteille toiminta-alueellaan. Osuustoiminnan ylijäämää on aikaisemmin ohjattu esimerkiksi veteraaneille ja päiväkotilasten heijastinliiveihin sekä Paikallisesti hyvää -kampanjaan, joka tekee paluun syksyllä 2024. Osuuskaupan toimintaperiaatteeseen kuuluu lähialueen hyvinvoinnista huolehtiminen.

 

Kuva: Mika Pakarinen