Varma kevään merkki on katukuvaan ilmestyvät kaupunkipyörät – Osuuskauppamme alueella niitä voi bongata Porvoossa ja Raaseporissa


Porvoolaiset ja Raaseporin alueen asukkaat saavat jälleen tänä kesänä nauttia kaupunkipyöristä. Porvoolaiset ovat jo kolme kesää voineet liikkua sujuvasti kaupunkialueella vuokrattavilla pyörillä ja Raaseporissa käynnistyy toinen kesä. Pyörät otetaan käyttöön Porvoossa jo huhtikuun 1. päivä ja Raaseporissa huhtikuun viimeisinä päivinä. Osuuskauppamme on edellisten kesien tapaan mukana Porvoon kaupungin ja Raaseporin kaupungin, ja kaupunkipyöriä toimittavan KaaKau Oy:n yhteistyössä.

1.4.2022

Kaupunkipyörät osana katukuvaa

Porvoossa kaupunkipyörät ovat jo osa jokakesäistä katukuvaa, onhan niillä voinut hurauttaa näppärästi paikasta toiseen jo vuodesta 2019, jolloin ne tulivat kokeilumielessä kaupunkiin. Pyörät ovat olleet hyvin suosittuja ja paljon vuokrattuja niin paikallisten kuin paikkakunnalla vierailevien turistienkin keskuudessa. Suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja kaupunkipyörät ovat osoittautuneet hyväksi ja turvalliseksi tavaksi liikkua paikasta toiseen.

Pyöräilykausi alkaa jo 1. huhtikuuta Porvoossa. Pyöräasemat on sijoitettu ympäri kaupunkia ja ovat samat kuin aikaisempina kesinä. Asemaverkosto on suunniteltu asiakkaiden palautteiden mukaan ja on nyt hyvässä kattavuudessa etenkin keskustassa ja sen välittömässä läheisyydessä. Suosituimpia asemia keskustan tuntumassa ovat olleet Taidetehdas, Lundi ja S-market Näsi, ja hieman kauempana keskustasta Gammelbackan ja Kevätkummun ostarit. Raaseporissa pyöräilykausi tulee myös käynnistymään aikaisemmin kuin viime keväänä. Pyörän voi Raaseporin alueella vuokrata lähempänä toukokuun alkua.

Suosittu liikkumismuoto

Kaupunkipyörät ovat olleet osa Porvoon katukuvaa jo kolme kesää. Osuuskauppamme yhteistyö pyöriä vuokraavan KaaKau Oy:n kanssa jatkuu myös tänä kesänä ja viime keväänä alkanut yhteistyö Raaseporin kanssa saa jatkoa tänäkin kautena. Kaupunkipyörillä ajettiin Raaseporissa pilottikautena 1509 matkaa ja ajotunteja kertyi yli 2032. Tänä kesänä niillä voi liikkua näppärästi paikasta toiseen Raaseporin kesämaisemissa.

– Osuuskaupassamme vastuullisuus ja ympäristöasiat ovat osana kaikkea tekemistä. Teemme mielellämme yhteistyötä sellaisten asioiden tiimoilta, jossa voimme olla mukana mahdollistamassa kaupunkilaisten hyvinvointia ja arjen sujuvuutta. Tämän lisäksi haluamme myös kannustaa ihmisiä liikkumaan ja olemaan omalta osaltaan mukana tekemässä työtä ympäristön puolesta, sanoo toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku Varuboden-Oslasta.

Pyöräasemat löytyvät helposti Donkey Republic -applikaatiosta, ja samaa sovellusta voi käyttää esimerkiksi Berliinissä, Pariisissa ja Köpenhaminassa. Pyöräilykautena 2021 ehdittiin Porvoossa kaupunkipyörillä tehdä huikeat 12 470 matkaa ja pyöräiltyjä tunteja kertyi yli 5000.

– Kautta 2022 odotetaankin suurella innolla. Kaupunkipyörät tarjoavat erinomaisen edullisen ja ekologisen vaihtoehdon liikkua nykyisessä tilanteessa. Liikkumisen tarve tulee myös varmasti kasvamaan pandemiarajoitusten vihdoin hellittäessä ja työelämän sekä opiskelujen palatessa takaisin lähemmäs vanhaa normaalia, sanoo KaaKau Oy:n operatiivinen johtaja, Antti Lääperi.

 

Lisätietoa

Antti Lääperi, operatiivinen johtaja, KaaKau Oy puh. 040 5622154

Mikko Ala-Huikku, toimialajohtaja, Osuuskauppa Varuboden-Osla puh. 010 7659303 

 

 Kun haluat ottaa käyttöön kaupunkipyörän, toimi näin:

  1. Lataa Donkey Republic -applikaatio sovelluskaupastasi.
  2. Rekisteröi maksutietosi
  3. Paikallista vapaa pyörä
  4. Nauti pyöräilystä
  5. Palauta pyörä haluamallesi asemalle

Lisätietoja: kaakau.fi