Värikkäillä syysistutuksilla tunnelmaa terassille tai parvekkeelle


Illat alkavat hämärtyä ja syksy saapuu hiljalleen. Tämän myötä on Porvoon S-Gardeniin saapunut paljon kauniita syyskukkia, joilla loihdit värikkäitä ruukkuistutuksia terassille tai parvekkeelle. Uusia, viileämpiä säitä kestäviä syyskasveja kannattaakin istuttaa huonokuntoisten kesäkukkien tilalle. Voimakasväriset kukat, lehdet ja heinät tuovat väriä alkusyksyyn. Suosittuja ovat erilaiset koristeheinät, keijunkukat, syklaamit ja perinteiset pallokrysanteemit.

19.8.2021

S-Gardenin työntekijät antavat muutaman vinkin, joilla loihdit kauniit syysistutukset.

  1. Valitse ruukku, jonka pohjassa on reikä. Näin syyssateista kerääntyvä ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Erilaiset korit ja vanhat sinkkiämpärit ovat myös oivia istutuksille. Laita ruukun pohjalle myös kerros lecasoraa, joka estää multaa kostumasta liikaa.
  2. Pala kuitukangasta suodattaa pois ylimääräisen veden ja estää mullan ja lecosoran sekoittumisen.
  3. Täytä 2/3 ruukusta istutusmullalla.
  4. Asettele kasveja ruukkuihin ja kokeile erilaisia yhdistelmiä ennen kuin istutat ne lopullisesti. Istuta kasvit melko tiheään, koska ne eivät paljoakaan kasva enää istuttamisen jälkeen.
  5. Poista kasveista muoviruukut ja istuta. Täytä multaa niin paljon, että kasvit pysyvät tukevasti ruukussa. Kastele lopuksi kunnolla.

Ruukkuihin voi istuttaa näyttäviä koristekaaleja, monenlaisia kanervia, syklaameja ja krysanteemeja. Nämä kaikki kestävät myös jonkin verran kylmää ja saat nauttia istutuksistasi aina ensimmäisiin pakkasiin asti. Kesäkukkaistutusten hyväkuntoiset muratit, hopeavillakot, hopeavitjat, hopeakäpälät ja muut lehtikasvit voi hyvin jättää ruukkuihin uusien kasvien seuraksi. Kasveista ja kukista löytyy paljon herkullisia värejä ja vain mielikuvitus on rajana, miten yhdistelet näitä omiin istutuksiisi.

Ihanaa puutarhasyksyä toivottaa S-Gardenin väki.