Uskaltaako kaupassa käydä? Yleisimmät kysymykset kaupassakäynnistä

25.2.2021

Mitä asiakkaiden tulisi huomioida kaupassa käydessään?

Ethän tule sairaana kauppaan.

Noudata aina hyvää käsihygieniaa. Kädet on hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Useimmista myymälöistä löytyy käsienpesupiste, yleensä pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.

Pidä myös vähintään kahden metrin väli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin. Odota kassalla, kunnes edellinen asiakas on maksanut ostoksensa, ennen kuin nostat omat ostoksesi kassanauhalle.

Koska riskiryhmäläisen kannattaa käydä kaupassa?

Varuboden-Oslassa avaamme useimmat myymälämme tuntia aikaisemmin riskiryhmään kuuluville henkilöille. Silloin myymälä on juuri siivottu ja puhtaimmillaan. Toivomme, että muut asiakkaat kunnioittavat tätä.

Parasta tietenkin on, jos riskiryhmään kuuluva henkilö voi välttää kaupassa käyntiä kokonaan, esimerkiksi tilaamalla ruoan kotiin tai pyytämään sukulaista tai naapuria auttamaan. Meistä jokainen voi myös tarjota apua läheisilleen.

Vaikka verkkokauppa ei toimisikaan juuri sinun alueellasi, niin voit hyödyntää sivustoa foodie.fi ostoslistan tekemiseen.

Voiko teiltä tilata ruokaa kotiinkuljetuksella?

Varuboden-Oslan alueella ruoan verkkokauppa toimii Kirkkonummen Prismassa ja S-market Näsissä Porvoossa, jotka myös toimittavat ruokaa lähialueille.

Fiksuin ratkaisu riskiryhmäläisille on ehdottomasti ruoan verkkokauppa, koska siinä ei synny kontaktia toisten ihmisten kanssa ja tartuntariski minimoidaan. Toinen hyvä vaihtoehto on pyytää apua ystäviltä, sukulaisilta tai naapureilta – pidetään huolta toisistamme, ja autetaan niitä, jotka avun tarpeessa ovat.

Varuboden-Osla ja kuljetusyritys GoParking tarjoavat yhteistyössä ruoan tilaus-, keräys- ja kotiinkuljetuspalvelua koko toimialueensa kaikissa Saleissa ja S-marketeissa. Lisätietoa tilaamisesta löydät sivulta www.goparking.fi.

Monilla paikkakunnilla esimerkiksi paikalliset taksiyritykset tekevät yhteistyötä toimipaikkojemme kanssa ja tekevät ostoksia asiakkaille ja kuljettavat ne heille kotiin. Käy oman lähikauppasi Facebook-sivuilla jos haluat saada lisätietoa tällaisen palvelun mahdollisuudesta.

Onko pakkaamattomina myytäviä hedelmiä ja vihanneksia turvallista syödä epidemia-aikana?

Henkilökunta huolehtii tehostetusti hevituotteiden hygieenisestä käsittelystä myymälöissä. Hedelmät ja vihannekset on kuitenkin hyvä huuhdella ennen käyttöä – ihan kuten normaalistikin.

Miten huolehditte siitä, että myymälät pysyvät siisteinä?

Myymälöissä olevia erilaisia kosketuspintoja kuten ostoskärryjä, hedelmävaakoja, pikakassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan nyt tehostetusti. Omat kädet kannattaa kuitenkin pestä huolellisesti aina ennen kaupassakäyntiä ja sen jälkeen. Useimmista myymälöistä löytyy käsienpesupiste, yleensä pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.

Kumpi on epidemia-aikana parempi: ostoskori vai -kärry?

Suosittelemme vahvasti ostoskärryn valintaa. Kärryjen puhtaanapito on helpompaa ja kärryä käyttämällä syntyy myös automaattisesti turvaväli muihin asiakkaisiin.

Miten huolehditte paistopisteiden ja muiden irtotuotemyyntipisteiden hygieenisyydestä?

Paistopisteiden ja muiden irtotuotemyyntipisteiden ottimia vaihdetaan usein. Kuten yleensäkin kausi-influenssan aikana olemme entistä valppaampia ja vielä entistä tarkempia hygieniasta.

Ostoskärryjä ja -koreja koskee päivän aikana hyvin moni ihminen. Miten huolehditte siitä, että kärryt pysyvät hygieenisinä?

Myymälöissä olevia erilaisia kosketuspintoja kuten ostoskärryjä, hedelmävaakoja, pikakassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan tällä hetkellä tehostetusti. Myös hygieniakäytäntöjä on tehostettu.

Ostoskärryjen ja -korien käsittelyn jälkeen paras keino ehkäistä tartuntoja on huolellinen käsienpesu tai käsidesin käyttö.

Oletteko tehneet muutoksia käteisen käsittelyyn toimipaikoissanne koronaviruksesta johtuen?

Käteistä käyttäessä laskemme vaihtorahat ja kuitin tiskille käsikontaktin välttämiseksi. Kaikissa toimipaikoissamme voi maksaa myös lähimaksulla sekä suurimmassa osassa myös MobilePayllä.