Uskaltaako kaupassa käydä? Yleisimmät kysymykset kaupassakäynnistä


25.2.2021

Mitä asiakkaiden tulisi huomioida kaupassa käydessään?

Ethän tule sairaana kauppaan.

Käytä kasvosuojainta, kun käyt kaupassa. Noudata aina hyvää käsihygieniaa. Kädet on hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Useimmista myymälöistä löytyy käsienpesupiste, yleensä pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.

Pidä myös vähintään kahden metrin väli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin. Odota kassalla, kunnes edellinen asiakas on maksanut ostoksensa, ennen kuin nostat omat ostoksesi kassanauhalle.

Voiko teiltä tilata ruokaa kotiinkuljetuksella?

Varuboden-Oslan alueella ruoan verkkokauppa toimii useammassa toimipaikassa. Lue lisää osoitteesta s-kaupat.fi.

Fiksuin ratkaisu riskiryhmäläisille on ehdottomasti ruoan verkkokauppa, koska siinä ei synny kontaktia toisten ihmisten kanssa ja tartuntariski minimoidaan. Toinen hyvä vaihtoehto on pyytää apua ystäviltä, sukulaisilta tai naapureilta – pidetään huolta toisistamme, ja autetaan niitä, jotka avun tarpeessa ovat.

Onko pakkaamattomina myytäviä hedelmiä ja vihanneksia turvallista syödä epidemia-aikana?

Henkilökunta huolehtii tehostetusti hevituotteiden hygieenisestä käsittelystä myymälöissä. Hedelmät ja vihannekset on kuitenkin hyvä huuhdella ennen käyttöä – ihan kuten normaalistikin.

Miten huolehditte siitä, että myymälät pysyvät siisteinä?

Myymälöissä olevia erilaisia kosketuspintoja kuten ostoskärryjä, hedelmävaakoja, pikakassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan nyt tehostetusti. Omat kädet kannattaa kuitenkin pestä huolellisesti aina ennen kaupassakäyntiä ja sen jälkeen. Useimmista myymälöistä löytyy käsienpesupiste, yleensä pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.

Kumpi on epidemia-aikana parempi: ostoskori vai -kärry?

Suosittelemme vahvasti ostoskärryn valintaa. Kärryjen puhtaanapito on helpompaa ja kärryä käyttämällä syntyy myös automaattisesti turvaväli muihin asiakkaisiin.

Miten huolehditte paistopisteiden ja muiden irtotuotemyyntipisteiden hygieenisyydestä?

Paistopisteiden ja muiden irtotuotemyyntipisteiden ottimia vaihdetaan usein. Kuten yleensäkin kausi-influenssan aikana olemme entistä valppaampia ja vielä entistä tarkempia hygieniasta.

Oletteko tehneet muutoksia käteisen käsittelyyn toimipaikoissanne koronaviruksesta johtuen?

Käteistä käyttäessä laskemme vaihtorahat ja kuitin tiskille käsikontaktin välttämiseksi. Kaikissa toimipaikoissamme voi maksaa myös lähimaksulla sekä suurimmassa osassa myös MobilePayllä.