Turvallisesti kauppaan korona-aikana


Koronavirusepidemia on kiihtynyt keväällä erityisesti uusien muuntovirusten takia. Turvallisuus on yhteinen asiamme, joten haluamme muistuttaa, miten jokainen asiakas voi omalta osaltaan estää taudin leviämistä.

26.2.2021

1. Suunnittele kauppareissu

Ostokset kannattaa suunnitella hyvin etukäteen ja hyödyntää laajoja aukioloaikoja. Tällaisena aikana hyvin suunniteltu ja määrätietoinen kauppareissu sujuvoittaa oman asiointisi ja auttaa niin muita asiakkaita kuin henkilökuntaa. Jos mahdollista, kauppaan ei kannata lähteä koko perheen voimin. Näin saamme yhdessä asiakasmäärät pysymään pienempinä.

2. Oma olo

Omaan olotilaan kannattaa edelleen kiinnittää erityistä huomiota.

–Jos nenä vuotaa tai kurkku on karhea, myymälään ei kannata lähteä. Lipsumiseen ei ole kenelläkään varaa. Tämä koskee sekä asiakkaita että henkilökuntaa, S-ryhmän riskienhallintapäällikkö Mikko Koskinen muistuttaa.

Jos jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja täydennystä on saatava, kannattaa suosia kotiinkuljetuksia, ruoan verkkokauppaa tai pyytää vaikkapa ystävää tuomaan ostokset. Varuboden-Oslan alueella ruoan verkkokauppa toimii Porvoossa S-market Näsissä ja Kirkkonummen Prismassa. Kaikista toimipaikoistamme on kuitenkin mahdollista tilata kotiinkuljetus yhteistyökumppanimme GoParkingin kautta (https://goparking.fi/gojelppi/).

3. Hygienia

Kädet on hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Toimipisteistä löytyy lisäksi käsidesiä.

– Myymälöissä pintoja puhdistetaan säännöllisesti ja hygieniasta huolehditaan korostetusti, mutta asiakkaiden toivotaan pitävän huolta omasta käsihygieniastaan, Koskinen kertoo.

– Mikäli mahdollista, suosittelisimme myös pohtimaan, kannattaako tässä tilanteessa kauppaan ottaa mukaan pieniä lapsia. Pienet ja vikkelät kädet ovat tunnetusti vaikeat pitää puhtaana.

4. Turvavälit

Myymälöiden lattiatarrat muistuttavat asiakkaita turvaväleistä, ja tämän lisäksi Varuboden-Oslan myymälöissä ei ole kassakapuloita käytössä, jotta kassalle syntyisi luonnolliset turvavälit.

– Nyt vaaditaan malttia. Aina kun odotat omaa vuoroasi esimerkiksi kaupassa hedelmävaa’alle, palvelutiskille tai kassalle, muista pitää riittävästi etäisyyttä muihin. Kassallakaan ei ole kiire. Annetaan muiden pakata ostoksensa kaikessa rauhassa, Koskinen ohjeistaa.

Kauppareissujen ajankohtaa kannattaa niin ikään pohtia. On hetkiä, jolloin hyllyjen välissä on väljempää. Suurin osa Varuboden-Oslan myymälöistä avaavat edelleen ovensa tuntia aikaisemmin riskiryhmiin kuuluville henkilöille.

5. Kasvomaskit

Uudellamaalla on voimassa suositus kasvomaskien käytöstä kaupoissa. Suositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Suojautuminen koskee myös S-ryhmän, mukaan lukien Varuboden-Oslan, omaa henkilökuntaa.

– Henkilökuntamme käyttää aina kasvosuojaimia työskennellessään tiloissa, joissa on muita ihmisiä. Kassoille ja muille asiakaspalvelupisteille on asennettu suojaksi lisäksi pleksejä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ajankohtaiset suositukset: https://www.hus.fi/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset