Turvallisesti kauppaan korona-aikana

Uudellamaalla koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa, ja asiakkaille suositellaan maskien käyttöä asioidessaan kaupoissa. Sen lisäksi on hyvä muistaa myös perussäännöt, jotta kauppareissu olisi mahdollisimman turvallinen niin asiakkaille kuin henkilökunnalle.

9.10.2020

1. Oma olo

Erityisesti omaan olotilaan kannattaa kiinnittää huomiota.
– Lipsumiseen ei ole kenelläkään varaa. Jos nenä vuotaa tai kurkku on karhea, myymälään ei kannata lähteä. Tämä koskee sekä asiakkaita että henkilökuntaa, S-ryhmän riskienhallintapäällikkö Mikko Koskinen muistuttaa.
Jos jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja täydennystä on saatava, kannattaa suosia kotiinkuljetuksia, ruoan verkkokauppaa tai pyytää vaikkapa ystävää tuomaan ostokset. Varuboden-Oslan alueella ruoan verkkokauppa toimii Porvoossa S-market Näsissä ja Kirkkonummen Prismassa. Kaikista toimipaikoistamme on kuitenkin mahdollista tilata kotiinkuljetus yhteistyökumppanimme GoParkingin kautta (https://goparking.fi/gojelppi/). Viikolla 42 (12.–16.10.2020) on hyvä tilaisuus kokeilla palvelua, koska sinä aikana kotiinkuljetus on ilmaista.

2. Hygienia

Kädet on hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Toimipisteistä löytyy lisäksi käsidesiä.
– Myymälöissä pintoja puhdistetaan säännöllisesti ja hygieniasta huolehditaan korostetusti, mutta asiakkaiden toivotaan pitävän huolta omasta käsihygieniastaan, Koskinen kertoo.
– Mikäli mahdollista, suosittelisimme myös pohtimaan, kannattaako tässä tilanteessa kauppaan ottaa mukaan pieniä lapsia. Pienet ja vikkelät kädet ovat tunnetusti vaikeat pitää puhtaana.

3. Turvavälit

Myymälöiden lattiatarrat muistuttavat asiakkaita turvaväleistä, mutta asiaan täytyy kiinnittää huomiota vaikkei tarroja olisikaan.
– Nyt vaaditaan malttia. Aina kun odotat omaa vuoroasi esimerkiksi kaupassa hedelmävaa’alle, palvelutiskille tai kassalle, muista pitää riittävästi etäisyyttä muihin. Kassallakaan ei ole kiire. Annetaan muiden pakata ostoksensa kaikessa rauhassa. Turvavälit on muistettava näin syyslomien aikaan myös hotellien vastaanotoissa, aamupalalla tai vaikkapa ABC:n noutopöydässä, Koskinen ohjeistaa.
Kauppareissujen ajankohtaa kannattaa niin ikään pohtia. On hetkiä, jolloin hyllyjen välissä on väljempää. Varuboden-Oslan myymälät avaavat edelleen ovensa tuntia aikaisemmin riskiryhmiin kuuluville henkilöille.

4. Kasvomaskit

Uudellamaalla koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa, ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri suosittelee, että kasvomaskia käytetään kaikissa julkisissa tiloissa. Toivomme, että asiakkaamme noudattavat viranomaisten suosituksia.
Suojautuminen koskee myös S-ryhmän, mukaan lukien Varuboden-Oslan, omaa henkilökuntaa.
– Henkilökuntamme työskentelee kassoilla ja muilla asiakaspalvelupisteillä pleksin suojaamina. Muualla myymälöissä käytämme visiirejä tai maskeja.
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ajankohtaiset suositukset: https://www.hus.fi/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset