Suomen Punainen Risti Onnenpantin uudeksi hyvän-tekeväisyyskohteeksi – ensimmäisenä koko Suomessa Varuboden-Oslan pullonpalautusautomaatteihin


21.9.2022

Osuuskauppa Varuboden-Oslaan kuuluvissa kaupoissa on nyt mahdollista lahjoittaa juomatölkkien ja -pullojen palautuspantit Suomen Punaiselle Ristille pullonpalautusautomaattien Onnenpantti-arpajaisten kautta. Varuboden-Oslaan kuuluu 34 kauppaa. Suomen Punainen Risti tuli lahjoituskohteeksi kaupoissa 15.9. alkaen.

Onnenpantti on hyvän mielen arvonta, jossa tehdään hyvää pullonpalautuspanteilla. Lahjoittamalla pantit hyväntekeväisyyteen autetaan apua tarvitsevia – ja samalla voi voittaa jopa 10 000 euron lahjakortin. Käytännössä asiakas valitsee pullonpalautuksen yhteydessä, haluaako panttirahat itselleen vai lahjoittaako ne Punaiselle Ristille osallistumalla arpajaisiin. Arpajaiset ja lahjoitusvarat organisoi Onnenpantti.

”Suomen Punainen Risti on Onnenpantin uusin hyväntekeväisyyskohde ja on hienoa, että juuri me Varuboden-Oslassa saamme lanseerata tämän uuden yhteistyön ensimmäisenä Suomessa! Meille Punainen Risti on hyvä ja tunnettu avustusjärjestö ja yhteistyökumppani, joka on alueellisesti monessa mukana”, toteaa Osuuskauppa Varuboden-Oslan marketkaupan toimialajohtaja Bengt Vinberg.

”Onnenpantti on ollut kaupoissamme käytössä jo pitkään, joten asiakkaillemme se on tuttu, vain hyväntekeväisyyskohde vaihtuu. Onnenpantti on helppo tapa tehdä hyväntekeväisyyttä ja samalla voi voittaa arpajaisissa. Onnenpantin 10 000 euron päävoittokin on osunut kaksi vuotta sitten meidän asiakkaallemme Pukkilassa”, Vinberg kertoo.

”On hienoa, että suomalaiset ovat niin innokkaita lahjoittajia. Nyt hyvän tekeminen on erittäin helppoa, se hoituu samalla, kun palauttaa juomapakkauksia. Suomen Punaisen Ristin kautta Onnenpantin lahjoituksilla tuetaan Suomen Punaisen Ristin paikallisosastojen toimintaa. Kriisi- ja konfliktitilanteiden sattuessa lahjoitukset voidaan ohjata Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jonka turvin Punainen Risti auttaa äkillisen kriisin tai katastrofin kohdanneita meillä ja maailmalla. Punainen Risti on humanitaarinen avustusjärjestö, jonka tehtävänä on auttaa eniten apua tarvitsevia. Koulutetut vapaaehtoisemme ovat valmiita auttamaan ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä”, toteaa SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin järjestöpäällikkö Ari Hakala.

”Onnenpantti on ainutlaatuinen konsepti, jossa yhdistyy monta hyvää asiaa: kierrättäminen, ympäristöstä huolehtiminen ja hyväntekeväisyys. Samalla se tarjoaa pullonpalauttajille pientä, mukavaa jännitystä arpajaisten muodossa. Onnenpantti on hyvän mielen arvonta, jossa auttaminen tehdään helpoksi. On hienoa saada Suomen Punainen Risti mukaan lahjoituskohteeksi. Suomen Punainen Risti tekee paljon tärkeää ja hyvää työtä apua tarvitsevien auttamiseksi monin eri tavoin, sekä alueellisesti Suomessa, että kansainvälisissä kriiseissä”, toteaa Onnenpantin maajohtaja Minna Laitinen.

Mikä on Onnenpantti?

Onnenpantti on pullonpalautusautomaateissa toimiva arpajaislain alainen hyväntekeväisyysarvonta, jonka tuottoja ohjataan Onnenpantin hyväntekeväisyyskumppaneiden toiminnan tukemiseen. Onnenpantti on lähtöisin Norjasta, jossa sen kautta palautuspanteilla on tuettu hyväntekeväisyyttä jo 58 miljoonalla eurolla. Onnenpantin tavara-arpajaisluvan haltija on RLI Rahasto Oy (lupanro RA/2021/1591) ja käytännön toimeenpanija Recycling Lottery Finland Oy. Yhteistyössä on mukana myös TOMRA, joka on pullonpalautusautomaattien markkinajohtaja.

Onnenpanttiin osallistuminen on helppoa:

  1. Syötä tyhjät pullot ja tölkit automaattiin.
  2. Paina ONNENPANTTI-nappia, ja vahvista, että haluat osallistua arvontaan ja lahjoittaa panttirahasi hyväntekeväisyyteen.
  3. Tarkista arvonnan tulos ja palkintojen lunastusohjeet automaatin tulostamasta palautuskuitista.

Yhden arvan arvo on 5 senttiä. Näin esimerkiksi 0,5 litran palautuspullon pantilla (20 senttiä) saa 4 kpl arpoja. Arvonta suoritetaan välittömästi, ja kuluttaja saa tietää arvonnan tuloksen heti automaatin tulostamasta arpatositteesta.

Pienemmät 2, 5 ja 50 euron lahjakorttivoitot hyvitetään kauppaostoksista kuittia vastaan kyseisessä myymälässä. Lahjakortti on käytettävä kokonaan yhdellä ostokerralla, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi.

Päävoitto 10 000 euron lahjakortti lunastetaan ottamalla yhteyttä Recycling Lottery Finland Oy:n asiakaspalveluun hello@onnenpantti.fi.

Onnenpantin palkintojakauma, säännöt ja lisätietoa: onnenpantti.fi