Vauhdin hurmaa rinteessä – Osuuskauppamme mukana sponsoroimassa porvoolaisen alppihiihtoseura Slalom66 toimintaa


Slalom66 on porvoolainen alppihiihtoseura, joka on perustettu vuonna 1966. Seuran toiminnassa on mukana noin 100 henkilöä ja eri ryhmät harjoittelevat talvikautena Kokonniemen laskettelukeskuksessa. Toiminnan painopiste on lapsissa ja nuorissa ja rinteessä harjoitellaan viitenä päivänä viikossa. Osuuskauppamme on mukana sponsoroimassa alppihiihtoseuran toimintaa tälläkin kaudella.

24.3.2023

Aktiivinen seura jo vuodesta 1966

Lähes kuudenkymmenen vuoden ikään ehtinyt alppihiihtoseura on vuosien ajan ohjannut monia nuoria laskettelussa Kokonniemen rinteissä Porvoossa. Talvikautena harjoitellaan aktiivisesti kotimäessä aina kuin lumitilanne niin sallii. Seurassa on mukana noin 100 jäsentä ja heistä noin 50 on aktiivista laskettelijaa. Harjoituksia mäessä on joka arki-ilta, jolloin harjoitellaan esimerkiksi eri tekniikoita. Pääasia on kuitenkin pitää hauskaa mäessä ja harjaantua laskijana. Nuorimmat laskijat ovat pääasiassa 6–7-vuotiaita. Jotta voi aloittaa harjoittelun Slalom66 riveissä pitää pärjätä itsenäisesti hisseissä ja osata laskea rinnettä alas omatoimisesti. Ryhmät ovat varsin isoja ja kerralla harjoittelemassa on noin 30 lasta ja nuorta. Näin isot ryhmät vaativat myös paljon valmennus- ja opetusresursseja. Paikalla onkin aina 5–6 valmentajaa. Yksi heistä on Zacharias ”Zache” Wickholm, joka on valmentanut nyt noin pari vuotta.

– Itselläni ei ole kilpailutaustaa, mutta pidän laskettelusta ja tämä valmentaminen on todella mukavaa puuhaa, kun saa viettää aikaa raikkaassa ulkoilmassa innostuneiden laskettelijoiden kanssa. Haluamme tarjota lapsille ja nuorille mukavan liikuntamuodon seuramme kautta ja jos he haluavat panostaa kilpaluihin tuemme heitä myös siinä. Pääasia on kuitenkin, että voimme tarjota mukavaa ja hauskaa tekemistä, Zache sanoo.

Kokonniemen kotirinteen lisäksi käydään myös kaksi kertaa kauden aikana Lapissa tai Keski-Suomessa lasketteluleireillä. Leirit järjestetään syksyllä kauden alussa ja alkukeväästä. Leirien välinen aika harjoitellaan viikoittain ja halukkaat osallistuvat myös erilaisiin kilpailuihin.

Pujottelun ES-Cup-kisat kotirinteessä

Pujottelun ES-Cup-kisat pidettiin Kokonniemen rinteessä 12. helmikuuta. Kilpailussa oli lähemmäs 170 osanottajaa pääosin Etelä-Suomesta ja nuorimmat kilpailijat olivat 5-vuotiaita. Koko päivän kestävät kisat ovat osallistaneet myös ison joukon vanhempia ja muita talkoolaisia, ja Kokonniemen laskettelukeskuksen työntekijät ovat ahertaneet kilpailurinteen kanssa, niin että se on loistavassa kunnossa kilpailuja varten. Slalom66 -seurasta mukana kisassa oli 23 laskijaa. Kilpailemassa oli myös viisivuotias Stella Forssell, joka on ollut mukana seurassa jo kaksi vuotta ja kilpaillutkin aikaisemmin.

-On kivaa olla mukana kilpailussa ja minulla on kotona jo 8 mitalia muista kilpailuista. Veli laskettelee ja minusta tämä on kivaa, Stella kertoo oman laskunsa jälkeen.

Myös Zachen oma tytär Vilda harrastaa laskettelua ja osallistui kisoihin. Yhdeksänvuotias Vilda on lasketellut Slalom66 -seurassa kolmisen vuotta. Hänellä on harjoituksia kaksi kertaa viikossa ja on osallistunut myös kilpailuihin.

-Kilpaileminen on kivaa, kun saa antaa kaikkensa ja siitä tulee hyvä fiilis, Vilda summaa kilpailemisen etuja.

 

Uudet, hienot laskettelutakit

Osuuskauppamme haluaa omalla toimialueellaan, eli itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla, olla vahvasti läsnä paikallisten toimijoiden ja ihmisten arjessa. Jaamme vuosittain sponsoroinnin kautta oman alueen toimijoille urheilun, kulttuurin ja yhteiskunnallisen toiminnan saralla noin 200 000 euroa. Sponsoroinneilla haluamme mahdollistaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja Slalom66 on yksi niistä seuroista, joita sponsoroimme tällä kaudella. Yhdistykset ja seurat ovat kiitollisia sponsoroinneistaan, niin myös porvoolainen alppihiihtoseura.

– Usein lasketteluharrastus mielettään hyvin kalliiksi harrastukseksi, mutta olemme pyrkineet pitämään harrastusmaksut maltillisina. Sponsoroinnin kautta laskettelijat voivat esimerkiksi hankkia laskettelutakit subventoituun hintaan ja näin kaikilla on mahdollisuus hankkia hieno seuratakkimme, Zache kertoo.

Sponsorointi on seuroille hyvin tärkeää, jotta ne voivat tarjota mielekästä vapaa-ajan toimintaa niin laajalle joukolle kuin mahdollista. Lisää osuuskauppamme sponsoroinnista ja muista sponsoroinnin kohteistamme löydät kotisivuiltamme, osoitteesta vbo.fi/sponsorointi.

 

 

Slalom66

Paikka: Porvoo

Perustamisvuosi: 1966

Varuboden-Osla mukana sponsoroimassa toimintaa