Sale Pukkila käyttää kestävää ja fossiilivapaata ESyCool green -energiaratkaisua parantaakseen energiatehokkuutta


Sale Pukkila remontoitiin kevään aikana, ja mm. myymälän sisustus ja ulkonäkö uudistettiin kokonaan. Remontin yhteydessä otettiin myös ensimmäisenä Suomessa käyttöön Viessmannin ESyCool green -energiaratkaisu, joka tarjoaa rakennukseen fossiilivapaan lämmityksen ja jäähdytyksen. Energiajärjestelmä perustuu erittäin tehokkaisiin lämpöpumppuihin, joissa käytetään ympäristöystävällistä, luonnollista kylmäainetta.

29.6.2023

Pukkilan Salen perusparannusremontin yhteydessä uusittiin kylmäkalusteet ja kylmälaitos, joka tehtiin ESyCool green -järjestelmällä. Järjestelmä on erittäin energiatehokas ja takaa investoinnin kannattavuuden.

Kylmätekniikka elintarvikemyymälän energian pääasiallisena kuluttajana

ESyCool green -järjestelmä sopii täydellisesti VBO:n vaatimuksiin. ESyCool hoitaa kiinteistön jäähdytyksen ja lämmityksen, kuten kylmäkalusteet, kylmähuoneet sekä miniCO2-pakastekoneikot. Se kuluttaa vähemmän energiaa, jolloin myymälä toimii entistä energiatehokkaammin. Lämpöpumppumoduulien sisällä oleva luonnollinen kylmäaine on ympäristöystävällistä. Jäähdytysprosessin hukkalämpöä käytetään rakennuksen tilan lämmittämiseen.

– Energiatehokkuuden lisääminen on ollut meillä Varuboden-Oslassa lähtökohtana aina, kun olemme remontoineet erilaisia kohteitamme, kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikku kertoo. Tämä energiaratkaisu on täysin uudenlainen, ja se soveltuu hyvin Sale-luokan kohteisiin.

ESyCool green -järjestelmällä saavutetaan erittäin tasaiset tuotelämpötilat ja siinä on erittäin hyvä hyötysuhde: energiatehokas jäähdytys ja lämmitys samassa paketissa. Ulosasennettava lämpöpumppulaitteisto on rakenteeltaan modulaarinen, mikä mahdollistaa sen laajentamisen helposti. Se on myös hiljainen ja huoltoyhtiöille selkeä järjestelmä.

– Ensimmäisen ESyCool järjestelmän käyttöönotto sujui hyvin huomioon ottaen, että kauppa oli auki käyttöönoton ajan. Järjestelmä otettiin käyttöön kahdessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa otettiin käyttöön kaikki pakkaskalusteet sekä noin puolet kylmäkalusteista. Myös pakastehuone ja kylmiöt otettiin käyttöön tässä vaiheessa. Toisessa vaiheessa otettiin käyttöön loput kylmäkalusteet, Viessmannin projektipäällikkö Lasse Huutola sanoo.

Aikataulullisesti käyttöönotossa meni viikko. Maanantaina vanhat kalusteet purettiin pois ja tiistaina uudet kalusteet toimitettiin kaupalle. Perjantaina henkilökunta sai jo laittaa tuotteet uusiin kalusteisiin ja asiakkaat saivat tehdä ostoksiaan uusista kylmäkalusteista.

 

Lisätietoja:

Lasse Huutola, projektipäällikkö, Viessmann Kylmäjärjestelmät, puh. 019 537 8000, lasse.huutola@viessmann.com

Panu Lammi, Manager Refrigeration Solutions, Viessmann Kylmäjärjestelmät, puh. 019 537 8000, panu.lammi@viessmann.com

 

Mikko Ala-Huikku, kiinteistöjohtaja, Osuuskauppa Varuboden-Osla, puh. 010 765 9303, mikko.ala-huikku@sok.fi