Ray Blomqvist Varuboden-Oslan hallituksen uusi puheenjohtaja


13.10.2022

Porvoolainen Ray Blomqvist on valittu Varuboden-Oslan hallituksen puheenjohtajaksi tammikuusta 2023 alkaen. Hän seuraa tehtävässä Arto Nurmi-Aroa, joka on toiminut hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2017. Ray Blomqvist on ollut Varuboden-Oslan hallintoneuvoston jäsen vuodesta 2019 ja varapuheenjohtaja vuodesta 2021. Ray Blomqvist on SCM Bestin ja SCM Globalin toimitusjohtaja ja omistaja, ja hänellä on yli 25 vuoden kokemus johtamisesta ja konsultoinnista teollisuuden ja kaupan alalta, päivittäistavarakaupasta, verkkokaupasta sekä apteekki- että leipomoalalta.

Ray Blomqvist odottaa innolla tehtäväänsä VBO:n hallituksen puheenjohtajana ja sanoo, että on tärkeää tuntea oma historia, mutta pitää myös katsoa tulevaisuuteen.

– Varuboden-Osla on osuuskauppa, jonka liikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa ja jolla on lähes 70 000 asiakasomistajaa ja yli 900 työntekijää. Yhtiön talous on hyvässä kunnossa, mutta kuluneina vuosina huomio ei ole kohdistunut pelkästään talouteen, vaan johto ja henkilöstö ovat ratkaisevassa asemassa kehityksessä. Se näkyy esimerkiksi siinä, että Varuboden-Osla on palkittu Suomen innostavimpana työpaikkana, Ray Blomqvist sanoo.

Blomqvist huomauttaa myös, että Varuboden-Oslan alue on maantieteellisesti laaja, ja jotta sanonta ”Paikallisesti hyvää” toteutuisi, on tunnettava paikalliset tarpeet ja erityispiirteet.

– Asiakkailta saamamme palaute antaa meille käsityksen siitä, missä meidän pitäisi olla. Asiakasomistajat tuntevat kotikuntansa ja tietävät, missä he haluavat palvelua. Siksi on tärkeää, että VBO:lla on hyvä keskusteluilmapiiri ja hyvä yhteistyö toiminta-alueemme kuntien kanssa.

Blomqvist korostaa, että hallituksen työssä on tärkeää nähdä kokonaiskuva – ja katsoa tulevaisuuteen.

– Hallitustyö on asioiden tarkastelua helikopterinäkökulmasta. Kyse on siitä, että pystymme näkemään, mitä meidän kaltaiseltamme yritykseltä vaaditaan, mitä tuotteita ja mitä palveluja asiakasomistajamme tarvitsevat. Muutostahti on nopea, ja meidän on jatkuvasti kehityttävä asiakasomistajiemme etuja silmällä pitäen, Blomqvist sanoo.

 

Lisätietoja:

Ray Blomqvist, puh.  050 550 9829