Varuboden-Osla suunnittelee Prisma Kirkkonummen uudistamista ja laajentamista


13.5.2024

Osuuskauppa Varuboden-Osla on päättänyt uudistaa ja laajentaa Kirkkonummen Prismaa. Kyseessä on suuri, miljoonien eurojen investointi, joka jakautuu usealle vuodelle. Jos työ etenee suunnitellusti, laajennustyöt valmistuvat vuoden 2026 aikana.

– Olemme saaneet paljon palautetta Prisman suhteen, ja sinne toivotaan muun muassa laajempaa valikoimaa. Prisma on nyt toiminut Kirkkonummella 25 vuotta, ja kiinteistötekniikka on elinkaarensa lopussa, joten remontti olisi muutenkin ollut tarpeen. Remontin yhteydessä tulemme muun muassa uusimaan kylmäkalusteet ja kiinteistötekniikan, kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikkukertoo.

Suunnitelmissa on rakentaa Prisma-kiinteistölle uusi 4 000 neliömetrin laajennusosa, joka tulee sekä Prisman että muiden liiketoimintojen käyttöön. Samalla nykyinen kiinteistö uudistetaan kokonaisuudessaan.

– Prisman omaan käyttöön tuleva tila on pääasiallisesti tarkoitus käyttää päivittäistavaratarjonnan lisäämiseksi. Asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet entistä laajempaa palvelutarjontaa ja lisää väljyyttä asiointikokemuksen parantamiseksi, Prismajohtaja Jan Lundmark taustoittaa.

Toinen iso uudistus on ravintolamaailman rakentaminen Prisman yhteyteen.

– Toinen asia, jota meiltä on toivottu paljon Kirkkonummella, on ravintola. Siksi suunnittelemme nyt uutta ravintolamaailmaa, joka tulee sisältämään kahvilan lisäksi laajan ruokatarjonnan, toimitusjohtaja Mathias Kivikoski kertoo.

Prisman kiinteistöön tulee myös muita liiketiloja, joiden tarkemmasta käytöstä ei ole vielä päätetty.Koska lisärakennus haukkaa osan alatason parkkipaikoista, suunnitelmissa on myös kattoparkin laajentaminen ja osittainen kattaminen.

– Olemme jättämässä rakennuslupahakemuksen lähiaikoina, kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikku kertoo. Pyrimme aloittamaan työt loppuvuoden aikana, ja siinä tapauksessa työt valmistuvat vuonna 2026. Rakennusaika on pitkä ja tulee jossain määrin hankaloittamaan asiointia kiinteistössä, mutta pyrimme tekemään työt niin, että vaikutus asiakkaisiin on mahdollisimman pieni.