Prisma Kirkkonummi panostaa aurinkoenergiaan – aurinkovoimalan rakennustyöt ovat käynnissä


Prisma Kirkkonummelle ollaan asentamassa aurinkovoimalaa, joka koostuu 480 aurinkopaneelista. Työt ovat alkaneet ja tavoitteena on saada aurinkovoimala käyttöön heinäkuussa. Paneelit toteutetaan maavaraisina ja niiden arvioidaan vuosittain tuottavan 244 megawattituntia sähköä. Uusiutuvalla energian käytöllä, kuten juuri aurinkosähköllä, osuuskauppamme pyrkii siihen, että toimintamme vuoteen 2025 mennessä olisi kokonaan hiilinegatiivista. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että silloin sidomme ilmasta enemmän hiiltä kuin mitä sinne tuotamme.

19.5.2022

Aurinkopaneeleilla sähköä yksikön tarpeisiin

S-ryhmän ja osuuskauppamme tavoitteena on, että toiminta on hiilinegatiivista vuoteen 2025 mennessä. Yksi keino päästä tähän tavoitteeseen on käyttää enemmän uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, esimerkiksi aurinkosähköä. Osuuskaupassamme olemmekin viime vuosina ahkeraan asentaneet aurinkopaneeleja yksiköidemme katoille. Nyt vuorossa on isoin yksikkömme Prisma Kirkkonummi. Tänne aurinkopaneelit toteutetaan maavaraisina. Asennustyöt ovat jo alkaneet ja Prisman läheisyyteen asennetaan maahan kaikkiaan 480 aurinkopaneelia.

Aurinkosähkössä nähdään potentiaalia ja toimipisteiden paneelit tuottavat sähköä kiinteistöjen omaan käyttöön. Eniten sähköä kulutetaan kesällä, jolloin energiaa tarvitaan erityisesti kylmälaitteisiin ja jäähdyttämiseen. Parhaimmillaan kaikki kiinteistön kuluttama sähkö voi aurinkoisina kesätunteina tulla auringosta. Vuositasolla laskettuna aurinkosähkön osuus on noin 10 prosenttia koko kiinteistön käyttämästä sähköstä.

– Osuuskaupassamme on jo kymmeneen yksikköön asennettu aurinkopaneeleita ja olemme tyytyväisiä niistä saamaamme hyötyyn. Olemme osuuskaupassamme sitoutuneet lisäämään uusiutuvan energian käyttöä tulevina vuosina. Jo nyt merkittävä osa käyttämästämme sähköstä on omalla tuulivoimalla tuotettua, ja sen lisäksi aurinkosähkön käyttö on kasvanut, kehitysjohtaja Jukka Pöyhönen kertoo.

Aurinkovoiman hyödyntäminen on nykyään helppoa ja taloudellisesti kannattavaa kiinteistöissä, joissa on paljon sähkönkulutusta päiväsaikaan, jolloin aurinkoenergian tuotanto on parhaimmillaan. Aurinkovoima on kestävä ja vastuullinen valinta vuosikymmeniksi eteenpäin. Prisma Kirkkonummen aurinkopaneelit toimittaa Oomi Oy.

Osuuskauppamme on sitoutunut parantamaan liiketoimintansa ympäristövaikutuksia ja tukemaan ekologisesti vastuullista toimintaa, ja näihin asioihin kiinnitämme erityistä huomiota niin korjaus- kuin uudisrakentamisessa. Remonttien yhteydessä vaihdamme myös kylmäkalusteet hiilidioksidilla toimiviin kalusteisiin, jotka säästävät energiaa peräti 40 prosenttia.

Käytämme myös enemmän uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, esimerkiksi aurinkosähköä ja tuulivoimaa. S-ryhmän suurin tuulivoimainvestointi Simon Sarvisuolla ja sen tuulipuiston 27 tuulivoimalaa tuottavat yksinään noin puolet koko S-ryhmän vuotuisesta sähköntarpeesta.

Varuboden-Osla omistaa osaltaan S-ryhmän yhteistä S-voima Oy:tä, jonka tehtävänä on hankkia omistajilleen mahdollisimman hiilineutraalia sähköä kustannustehokkaasti. S-voiman myymästä sähköstä yli 60 prosenttia oli tuotettu uusiutuvalla energialla. Varuboden-Osla ostaakin lähes kaiken tarvitsemansa sähkön S-voiman kautta.

 

Lisätietoja: Kehitysjohtaja Jukka Pöyhönen, puh. 010 765 9302