Porvoon S-market Näsi ja Kirkkonummen Prisma saavat uudet tehokkaat pullonpalautuskoneet lokakuun lopussa


23.10.2020

Uudenlainen Tomra R1-pullonpalautuskone, johon voi kaataa kaikki pullot kerralla otetaan loppusyksystä käyttöön kahdessa meidän marketyksikköömme. Ensimmäinen kone asennetaan Porvoon S-market Näsiin ja asiakkaiden käytössä se on 23. lokakuuta alkaen. Kirkkonummen Prismassa uutta pullonpalautusjärjestelmää pääsee käyttämään viikkoa myöhemmin, eli 30. lokakuuta.

 

Lokakuun lopussa otetaan käyttöön S-market Näsissä ja Kirkkonummen Prismassa pullonpalautuskone, johon voi kerralla kaataa yli sata tölkkiä. Nämä pullonpalautuslaitteet ovat paljon tehokkaampia kuin perinteiset laitteet. Uuteen laitteeseen voit kaataa kaikki tölkit ja muovipullot kerralla, eikä sinun tarvitse enää palauttaa niitä yksitellen. Lasipulloja ei Tomran R1 pullonpalautuslaitteeseen pidä laittaa.

–Pullonpalautus nopeutuu näillä laitteilla huomattavasti, koska palautustapahtuma on viisi kertaa nopeampi verrattuna siihen, että pakkaukset syötettäisiin yksitellen. Parhaimpina päivinä koneen luvataan ahmivan 25 000 pulloa, kun perinteiset koneet pystyvät enimmillään 7 500 pullon urakkaan. Tämä säästä myös asiakkaiden aikaa rutkasti, kun jonottaminenkin lyhenee, toimialajohtaja Bengt Vinberg kertoo.

Nopeuden lisäksi laite on kaikin puolin asiakasystävällinen. Laitteeseen tarvitsee vain kaataa kaikki palautettavat tölkit ja muovipullot suoraan pussista, eikä sinun enää tarvitse edes koskea tyhjiin pakkauksiin. Kun pullot on kaadettu koneeseen, odotat hetken, otat kuitin ja voit mennä ostoksille.

–Osuuskauppamme pyrkii myös toiminnassaan lisäämään ympäristön kannalta suotuisia käytäntöjä. Suurimmassa osassa marketyksikköjämme meillä on jo pieniä kierrätyspisteitä, joihin asiakkaat voivat kauppareissunsa yhteydessä tuoda esimerkiksi paristoja ja pieniä elektroniikkalaitteita. Uusien pullonpalautuskoneiden myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme nopeamman ja helpon tavan kierrättää, mikä varmasti lisää kierrätettävien pullojen palatusta, Vinberg toteaa lopuksi.